Φονική χιονοθύελλα στις ΗΠΑ

Θύελλα Αρμαγεδδών πλήττει από το πρωί τις Ηνωμένες Πολιτείες και οι κάτοικοι πολλών περιοχών έχουν... ταμπουρωθεί στα σπίτια τους προκειμένου να προστατευθούν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.


Εννέα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα που οφείλονται στην κακοκαιρία, η οποία ήδη έχει αρχίσει να χτυπά τις ΗΠΑ.


Οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα που οφείλονται στην κακοκαιρία η οποία ήδη έχει αρχίσει να χτυπά τις ανατολικές ακτέςΟι αρχές προειδοποιούν ότι το Σαββατοκύριακο σε πολλές πολιτείες είναι πιθανό να σημειωθούν μεγάλες διακοπές ρεύματος, πως το χιόνι που θα πέσει θα ξεπεράσει τα 70 εκατοστά και οι άνεμοι θα ξεπεράσουν τα 50 μίλια την ώρα. Προειδοποιήσεις έχουν εκδοθεί για περιοχές από το Αρκάνσας έως το Τενεσί και το Κεντάκι, ακόμα και τη Νέα Υόρκη.

Στο επίκεντρο της χιονοθύελλας βρίσκεται η Ουάσινγκτον. «Θέλω να είμαι ξεκάθαρη προς όλους, αυτή είναι μια μεγάλη θύελλα» δήλωσε η δήμαρχος της Ουάσιγκτον Μιούριελ Μπάουζερ, προειδοποιώντας ότι το βαρομετρικό χαμηλό μπορεί να εξελιχθεί σε μία από τις χειρότερες κακοκαιρίες στην ιστορία.

Χιονόπτωση σημειώνεται και στη Νέα Υόρκη, όπου ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο έχει καλέσει τους κατοίκους να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Στο Νιου Τζέρσεϊ ο κυβερνήτης Κρις Κρίστι, που διεκδικεί το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, αποφάσισε να διακόψει την προεκλογική του εκστρατεία ώστε να συντονίσει τις προετοιμασίες ενόψει της κακοκαιρίας.

Προκειμένου να βγουν σώοι από τον επονομαζόμενο «Snowzilla», εκατομμύρια Αμερικανοί τρέχουν τις τελευταίες ώρες στα σούπερ μάρκετ για να προμηθευτούν όλα τα απαραίτητα αγαθά, αφού κανείς δεν είναι σίγουρος για τις συνέπειες της χιονοθύελλας.

Μέχρι και αυτή την ώρα έχουν καταγραφεί:
-7.000 ακυρώσεις πτήσεων το διήμερο Παρασκευής-Σαββάτου
-διακοπή ρεύματος σε περισσότερα από 100.000 σπίτια στη Βόρεια Καρολίνα
-9 θάνατοι σε τροχαία δυστυχήματα στο Τενεσί, στη Βόρεια Καρολίνα, στο Κεντάκι και αλλού
-κήρυξη πολλών περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μεταξύ άλλων σε Τενεσί, Βόρεια Καρολίνα, Βιρτζίνια, Μέριλαντ, Πενσυλβάνια κλπ.
-Ακυρώσεις συναυλιών, παραστάσεων και άλλων εκδηλώσεων.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Ουάσινγκτον δεν θα λειτουργήσουν τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
 http://www.zougla.gr