Τι παίζει στα μπουζούκια και τις πίστες της Αθήνας της Γιορτές ! Σχήματα και τιμές


Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», οι κρατήσεις σε μπουζούκια, μουσικές σκηνές αλλά και στα live clubs, που είναι της μόδας τα τελευταία δύο χρόνια, κινούνται και φέτος σε υψηλά επίπεδα, με τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να οδεύουν σε αρκετές περιπτώσεις προς το sold out.
Οσο για τις τιμές; Ως επί το πλείστον παραμένουν ίδιες, με μικρές αυξήσεις. Εξαίρεση αποτελεί η παραμονή της έλευσης του νέου έτους, οπότε σε αρκετά μαγαζιά οι τιμές θα πάρουν το... ασανσέρ για ν' ανέβουν στο ρετιρέ! Μπορεί να μην υπάρχει πια το περίφημο double dot, όμως όσοι βγουν το τελευταίο βράδυ του 2015 θα χρειαστεί να δώσουν περισσότερα χρήματα για τη διασκέδασή τους σε σχέση με τις υπόλοιπες γιορτινές νύχτες.

Από τα κέντρα που έχουν τις περισσότερες κρατήσεις μέχρι στιγμής είναι το Teatro Music Hall, όπου εμφανίζονται η Πάολα, ο Κωνσταντίνος Αργυρός και η Ελένη Φουρέιρα. Το μαγαζί λειτουργεί κανονικά κάθε Παρασκευή και Σάββατο, ωστόσο αυτή και την επόμενη εβδομάδα θ' ανοίξει φυσικά και τις Πέμπτες, που είναι παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Για την εορταστική περίοδο το μπουκάλι χρεώνεται 170 ευρώ ανά 4 άτομα μαζί με τα παρελκόμενα αντί 160 που χρεώνεται κανονικά. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς η τιμή θ' ανέβει στα 210 ευρώ και η φιάλη θα συνοδεύεται από μια ποικιλία τυριών και αλλαντικών.

Στο Κέντρο Αθηνών, όπου πρωταγωνιστεί ο Νίκος Βέρτης, οι τιμές δεν θ' αυξηθούν καθόλου ούτε τα εορταστικά βράδια, παραμένοντας στα 170 ευρώ (φιάλη ουίσκι κομπλέ στα τέσσερα άτομα). Την παραμονή Πρωτοχρονιάς, πάντως, θα υπάρχει προαιρετικά για τους πελάτες μια ποικιλία τυριών και αλλαντικών που θαχρεώνεται 10 ευρώ κατ' άτομο. Ούτε στο «Posidonio», όπου εμφανίζεται ο Γιάννης Πλούταρχος, έχουν προγραμματιστεί αυξήσεις στις τιμές. Η είσοδος στο κέντρο με ποτό θα παραμείνει στα 15 ευρώ, η φιάλη ουίσκι στα 150 ευρώ κομπλέ (τέσσερα άτομα) και το κρασί στα 75 ευρώ (δύο άτομα).
Εξτρα κόστος

Οσοι επιλέξουν χρονιάρες νύχτες να διασκεδάσουν με τον Βασίλη Καρρά και τον Γιώργο Μαζωνάκη στο Εναστρον θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η τιμή της φιάλης θα είναι ανεβασμένη κατά 10 ευρώ. Αντί για 170 που χρεώνεται κανονικά απόψε και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα κοστίζει 180. Μάλιστα, την τελευταία βραδιά του χρόνου οι πελάτες θα πρέπει να πάρουν και μια ποικιλία, έξτρα κόστους 40 ευρώ σε κάθε παρέα τεσσάρων ατόμων. Στο Club 22, όπου τραγουδούν ο Πάνος Κιάμος και η Αγγελική Ηλιάδη, οι φιάλες θα είναι επίσης 10 ευρώ ακριβότερες στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Το ίδιο ισχύει και για το Fantasia με πρωταγωνιστή του σχήματος τον Νότη Σφακιανάκη. Στην Ιερά Οδό, όπου δίνουν καλλιτεχνικά το «παρών» ο Γιάννης Πάριος, η Μελίνα Ασλανίδου και οι Stavento, στις 24 και τις 25 Δεκεμβρίου η τιμή της φιάλης ανά τέσσερα άτομα θ' ανέβει κατά 20 ευρώ, φτάνοντας στα 170 μαζί με τα παρελκόμενα. Το τελευταίο βράδυ του χρόνου πάντως το κόστος του μπουκαλιού θα είναι 200 ευρώ.

Παρέες τεσσάρων ατόμων

Πιο οικονομικά θα διασκεδάσουν όσοι επιλέξουν να κάνουν ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στο Frangelico Upper Class παρακολουθώντας το σχήμα Αντύπα, Χρήστου Μενιδιάτη και Βασιλικής Νταντά. Η φιάλη στα τέσσερα άτομα θα χρεωθεί 180 ευρώ το συγκεκριμένο βράδυ, ενώ απόψε -παραμονή Χριστουγέννων- το μπουκάλι στο συγκεκριμένο μαγαζί κοστολογείται στα 160 ευρώ. Οι ιθύνοντες του κέντρου Premiera, όπου τραγουδούν οι Θέμης Αδαμαντίδης, Αντζελα Δημητρίου και Αλέκος Ζαζόπουλος, αποφάσισαν να μην ανεβάσουν καθόλου τις τιμές τους, κρατώντας τις φιάλες ουίσκι στα 130 ευρώ και κρασιού στα 70. Απλώς, τα γιορτινά βράδια οι τιμές αυτές θα ισχύουν σε παρέες τεσσάρων ατόμων και όχι έξι, όπως ισχύει κανονικά στο μαγαζί.
Οι καλλιτέχνες που εμφανίζονται σε live clubs και εναλλακτικές μουσικές σκηνές
Δεν είναι λίγοι και φέτος οι μεγάλοι καλλιτέχνες που επέλεξαν να παρουσιάσουν τα προγράμματά τους σε live clubs, μια τάση που ξεκίνησε πέρυσι και συνεχίζεται δυναμικά φέτος. Οπως μας πληροφόρησαν από το Hotel Ερμού, τα γιορτινά live που θα δώσει εκεί η Αννα Βίσση είναι σχεδόν sold out. Η φιάλη στοιχίζει 150 ευρώ στα τέσσερα άτομα, εκτός από την παραμονή του νέου έτους, που το κόστος της θα αγγίξει τα 200 ευρώ. Το συγκεκριμένο βράδυ, πάντως, δεν υπάρχει διαθέσιμο τραπέζι.

Πολύ κοντά στο sold out βρίσκεται και ο Σάκης Ρουβάς στο Estate, όπου τραγουδά μαζί με τους Onirama. Εκεί οι τιμές στις φιάλες θα παραμείνουν ως έχουν, στα 170 ευρώ. Μόνο την παραμονή Πρωτοχρονιάς οι fans του Κερκυραίου σούπερ σταρ θα χρειαστεί να πληρώσουν άλλα 10 ευρώ το κεφάλι, καθώς θα είναι υποχρεωτική και μια ποικιλία τυριών και αλλαντικών ανά τέσσερα άτομα. Οσοι θέλουν να δουν την Καίτη Γαρμπή στο Apotheke στις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να υπολογίσουν ένα κόστος της τάξεως των 50 ευρώ το άτομο, τουτέστιν 200 ευρώ το μπουκάλι. Ολες τις άλλες γιορτινές νύχτες η αξία τις φιάλης στο εν λόγω live club παραμένει στα 140 ευρώ. Ο Γιώργος Σαμπάνης με την Ευρυδίκη και την Τάμτα στο Acro θα προσφέρουν τις καλλιτεχνικές υπηρεσίες τους αντί του ποσού των 170 ευρώ (φιάλη στα τέσσερα άτομα) απόψε και αύριο το βράδυ και 200 ευρώ την τελευταία νύχτα του χρόνου.

Την τιμητική τους θα έχουν ακόμη μια χρονιά και οι μουσικές σκηνές. Οι ιθύνοντες της Ακτής Πειραιώς, όπου συμπράττουν η Φωτεινή Βελεσιώτου και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, μας ενημέρωσαν ότι δεν θα γίνουν αυξήσεις στις τιμές, με τη φιάλη τους να παραμένει στις γιορτές στα 130 ευρώ. Ούτε, όμως, στον Βοτανικό θ' ανέβουν οι τιμές τις χρονιάρες νύχτες εκτός από την 31η Δεκεμβρίου. Οσοι επιλέξουν να παρακολουθήσουν εκείνο το βράδυ το πρόγραμμα της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και του Νίκου Πορτοκάλογλου θα πληρώσουν το μπουκάλι 150 ευρώ ανά τέσσερα άτομα. Οι fans του Αντώνη Ρέμου στο Διογένης Studio, τέλος, θα καταβάλουν -ως είθισται- αντίτιμο εισιτηρίων θεάματος (ξεκινούν από 10 ευρώ και φτάνουν ως τα 35) για να παρακολουθήσουν την παράσταση του τραγουδιστή με τον Χρήστο Νικολόπουλο. Στο εισιτήριο δεν συμπεριλαμβάνεται ποτό. Σημειώνεται ότι η απλή φιάλη ουίσκι στην εν λόγω μουσική σκηνή στοιχίζει 90 ευρώ μαζί με τα παρελκόμενα.
****Οι τιμές που αναφέρονται στο ρεπορτάζ δόθηκαν από τα νυχτερινά κέντρα. Για περισσότερες λεπτομέρειες ή διευκρινίσεις επικοινωνήστε με το μαγαζί της επιλογής σας.