Η Τουρκία κατέρριψε ρωσικό μαχητικό



Τεταμένη ατμόσφαιρα επικρατεί εδώ και λίγες ώρες ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία, έπειτα από το «πολεμικό επεισόδιο» της κατάρριψης ρωσικού μαχητικού από τουρκικά. Η Τουρκία ζήτησε άμεση σύγκληση του ΝΑΤΟ καθώς και του ΟΗΕ.


Υπενθυμίζεται ότι πριν από έναν μήνα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είχε χαρακτηρίσει «σοβαρή πρόκληση» την παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου από ρωσικό μαχητικό, την οποία είχε καταγγείλει η τουρκική κυβέρνηση.

Ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Αμύνης διαψεύδει ότι το ρωσικό μαχητικό SU-24 που καταρρίφθηκε είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο, όπως κατήγγειλε η Άγκυρα.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι το μαχητικό «δεν είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο».

Η κατάρριψη

Πολεμικό αεροσκάφος τύπου SU-24, ρωσικής κατασκευής, κατερρίφθη σε συριακό έδαφος κοντά στη συρο-τουρκική μεθόριο, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk TV.

Διεθνή μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι το αεροσκάφος κατέπεσε σε ορεινή περιοχή της Λαττάκειας όπου διαμένουν ΤουρκομάνοιΣυγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες, για τους δύο χειριστές του SU-24. Όπως είχε γίνει γνωστό αρχικά και οι δύο είχαν προλάβει να εγκαταλείψουν εγκαίρως το αεροσκάφος και κατάφεραν να διασωθούν. Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες που μετέδωσε το CNN Turk ανέφεραν πως ένας εκ των δύο χειριστών είναι νεκρός.

Διεθνή μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι το αεροσκάφος κατέπεσε σε ορεινή περιοχή της Λαττάκειας όπου διαμένουν Τουρκομάνοι.

Η Habertürk TV προέβαλε βίντεο-ντοκουμέντο στο οποίο εμφανίζεται το αεροσκάφος να τυλίγεται στις φλόγες και εν συνεχεία να πέφτει με ορμή σε ορεινή περιοχή.  http://www.zougla.gr/