Φρενίτιδα στο διαδίκτυο για το επερχόμενο... τέλος του κόσμου

Για ακόμη μια φορά -από τις δεκάδες σε ολόκληρη την ανθρώπινη ιστορία- διαψεύστηκαν οι εσχατολογικές «προφητείες» για την καταστροφή του κόσμου, από... χαρισματικούς επιτήδειους που με κάποιον τρόπο καταφέρνουν να πείσουν χιλιάδες -ή και εκατομμύρια- ανθρώπων ότι μόνο αυτοί ξέρουν ποια θα είναι η τελευταία μέρα της ανθρωπότητας στον πλανήτη.
Η τελευταία δημοφιλής «προφητεία» διαψεύδεται αυτές τις ώρες, καθώς πρόκειται για τους... βιβλικούς υπολογισμούς του Chris McCann, ο οποίος σε μια τεράστια καμπάνια του ακόμα και στα κοινωνικά δίκτυα, προετοίμαζε τον κόσμο για την τελευταία του μέρα, που ήταν η 7η Οκτωβρίου.



Μάθετε περισσότερα γιατί... εδώ.

Κι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά. Η ομάδα-αίρεση του Chris McCann, με έδρα τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ,
είχαν ξοδέψει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε διαφημίσεις διαμηνύοντας ότι η τελευταία μέρα ήταν η 21η Μαΐου του 2011.

Η μέρα εκείνη πέρασε, όπως όλοι θυμόμαστε, χωρίς να συμβεί κάποιο κοσμογονικό γεγονός, όμως η ομάδα δεν το έβαλε κάτω. Παρουσιάζοντας πολύπλοκους - και εντελώς αβάσιμους- βιβλικούς υπολογισμούς, και δίχως να θέλουν να παραδεχτούν το λάθος τους, θεώρησαν ότι η ημέρα καταστροφής θα ερχόταν... 1.600 μέρες μετά την 21η Μαΐου του 2011, δηλαδή την 7η Οκτωβρίου. Κι ότι ο κόσμος θα καταστρεφόταν από τη... «φωτιά».

Αυτή όμως δεν είναι η μόνη ιστορία εσχατολογίας που κυριαρχεί τον τελευταίο καιρό στο διαδίκτυο...

Τα τέσσερα ματωμένα φεγγάρια

Πολύ δημοφιλής θεωρία, δεδομένου του σπάνιου αστρονομικού φαινομένου των τεσσάρων κόκκινων φεγγαριών. Για «ματωμένα» φεγγάρια γίνεται λόγος και στην Αποκάλυψη του Ιωάννη («και ο ήλιος έγινε μαύρος και η Σελήνη σαν αίμα») αλλά και σε άλλα θρησκευτικά κείμενα.

Φέτος είχαμε όντως 4 κόκκινα φεγγάρια, μεταξύ της 15ης Απριλίου και της 28ης Σεπτεμβρίου, γεγονός που σημαίνει, σύμφωνα με τους εσχατολόγους, ότι ήδη ξεκίνησε η αρχή του τέλους...


http://www.zougla.gr/