Γκέιτς και Ζούκερμπεργκ στον ΟΗΕ ! Ευτυχως δεν πήγε κανένας Ελληνας αλμπάνης να τους συλλάβει ως διεθνείς εγκληματίες .

 Αλλά πέρα την πλάκα για τα ελληνικά δρώμενα ...δείτε σοβαρό το θέμα :



Ο ιδιοκτήτης του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, και ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς. ανακοίνωσαν στον ΟΗΕ ότι θα θέσουν τους πόρους τους στην υπηρεσία ενός προσφιλή τους στόχου: Την καθολική πρόσβαση στο Ίντερνετ έως το 2020.
Η δράση τους εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του ΟΗΕ για την εξάλειψη της ακραίας φτώχειας έως το 2030 και αποτελεί έναν από τους 17 στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη που καθορίσθηκαν από τον Οργανισμό.
Ο ΟΗΕ εκτιμά πως ο μισός πλανήτης δεν έχει αξιόπιστη πρόσβαση στο διαδίκτυο, ιδιαίτερα οι γυναίκες και τα νεαρά κορίτσια, η εκπαίδευση των οποίων έχει ζωτική σημασία για τη βιώσιμη ανάπτυξη.
"Όταν οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στα εργαλεία και στη γνώση του Ίντερνετ, έχουν πρόσβαση σε μέσα που καθιστουν τη ζωή καλύτερη για όλους εμάς", αναφέρεται σε δήλωση που υπογράφεται από τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ και τους Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, που έχουν αφιερώσει την περιουσία τους στη φιλανθρωπία.
"Το Ίντερνετ ανήκει σε όλους, θα πρέπει να είναι προσβάσιμο απ' όλους", προστίθεται στη δήλωση.
Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ διευκρίνισε στο Facebook πως σε κάθε 10 ανθρώπους που συνδέονται στο Ίντερνετ, ένας καταφέρνει να βγει από τη φτώχεια.
"Αν συνδέσουμε τους πάνω από τέσσερα δισεκατομμύρια ανθρώπους που δεν έχουν προς το παρόν πρόσβαση στο Ίντερνετ, έχουμε μια ιστορική ευκαιρία να τραβήξουμε ολόκληρο τον κόσμο προς τα πάνω μέσα στις επόμενες δεκαετίες", έγραψε.

 http://www.enikonomia.gr