Πρόκριση - υποχρέωση απόψε για τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο

Ή ταν ή επί τας. Ζήτημα ευρωπαϊκής ύπαρξης αποτελεί για τον Παναθηναϊκό η αποψινή (9.00, OTE sport 2) καθοριστική ρεβάνς με την Καμπάλα στην κατάμεστη Λεωφόρο.

Το sold out στην ιστορική έδρα του «τριφυλλιού» θεωρείται δεδομένο, η αυτοπεποίθηση/ψυχολογία κόσμου και ομάδας έχει ανακτηθεί μετά τη νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και οι «πράσινοι» είναι σαφές ότι δεν θέλουν να ακούν ούτε για... αστείο οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο πέραν της νίκης-πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
Το 0-0 του πρώτου αγώνα στο Μπακού αφήνει μεν ανοιχτούς λογαριασμούς, πλην όμως η δυναμική του Παναθηναϊκού και η ποιοτική του ανωτερότητα έναντι των Αζέρων καθιστούν την αποψινή νίκη για τον σύλλογο υποχρέωση.
Το επισήμανε εξάλλου και ο προπονητής του «τριφυλλιού» Γιάννης Αναστασίου στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, με την υποσημείωση ότι περιμένει ένα δύσκολο ευρωπαϊκό παιχνίδι.
«Δεν μπορώ να καταλάβω, έχοντας μπροστά μας ένα ματς ευρωπαϊκό, τη λογική ότι θα βάλουμε 3-4 γκολ. Θα είναι δύσκολο το ματς, δεν θα είναι εύκολο. Ξέρουμε πως είναι υποχρέωσή μας να περάσουμε.
Τα παιδιά προσπαθούν σε κάθε παιχνίδι και θα κοιτάξουμε να νικήσουμε. Αυτό κάνουμε σε κάθε ματς, προσπαθώντας να δημιουργούμε ευκαιρίες. Στην Καμπάλα δεν τις κάναμε γκολ, στο Αγρίνιο βάλαμε δύο και πιστεύω θα έχουμε την ίδια συνέχεια.
Σημαντικό ρόλο θα παίξει η δική μας απόδοση και πόσο αποτελεσματικοί θα είμαστε. Είμαστε σε καλή ψυχολογία μετά τη νίκη της Δευτέρας.
Θέλουμε τη νίκη, γιατί μόνο αυτή θα μας δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε στην επόμενη φάση, και είναι σίγουρο ότι θα προσεγγίσουμε διαφορετικά το ματς σε σχέση με το Αζερμπαϊτζάν», τόνισε ο Αναστασίου.
Οσον αφορά τα αγωνιστικά του πλάνα, ο Παναθηναϊκός προβλέπεται να πιέσει ασφυκτικά και να επιτεθεί από το πρώτο λεπτό, ανεβάζοντας ταυτόχρονα ψηλά τη γραμμή της άμυνάς του.
Να σημειωθεί, επίσης, ότι στη Λεωφόρο θα βρίσκονται και 20 φίλαθλοι της Καμπάλα που θα φιλοξενηθούν στη θύρα 3.