Ελεύθερος «ο θεός των χάκερ» με 50.000 κυβερνοεπιθέσεις στο ενεργητικό του

«Κανείς δεν μπορεί να αγγίξει τον θεό των χάκερ», μετά την απόφαση δικαστηρίου στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Φιλανδίας να αφήσει ελεύθερο (λόγω ηλικίας) τον δεκαεπτάχρονο Julius Kivimaki που κρίθηκε ένοχος για περισσότερα από 50.000 αδικήματα που διέπραξε το 2012 και το 2013 μέσω Διαδικτύου.


Η ποινή για τον «zeekill», μετά από έναν μήνα υπό κράτηση, ήταν δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή και επιστροφή 6.558 ευρώ που κέρδισε από την παράνομη διαδικτυακή του δράση.

Ο νεαρός Φινλανδός που αμφισβητεί ολοφάνερα την ύπαρξη οποιασδήποτε ασφάλειας online, εκμεταλλεύτηκε ευπάθειες στο λογισμικό ανάπτυξης διαδικτυακών εφαρμογών της Adobe, Cold Fusion

Από την ηλικία των 15 ετών, αποδείχτηκε ότι πέτυχε σειρά παραβιάσεων δικτυακών τόπων (50.700 server), συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα πανεπιστήμια Χάρβαρντ και ΜΙΤ, σε υποκλοπές αριθμών πιστωτικών καρτών που αξιοποίησε για να χρηματοδοτήσει ακριβές αγορές και ένα ταξίδι στο Μεξικό.

Ήλεγχε ένα μεγάλο δίκτυο υπολογιστών-ζόμπι, γνωστά ως botnet, καθώς και εξαπέλυσε απειλές για τοποθέτηση βόμβας που καθήλωσε ένα αεροπλάνο της American Airlines όπου επιβιβαζόταν ο πρόεδρος της Sony Online Entertainment, John Smedley.

http://www.zougla.gr/