Συμφωνία μέχρι την Κυριακή βλεπει το Bloomberg.

Κοντά σε συμφωνία βρίσκεται η Ελλάδα με τους διεθνείς πιστωτές της, σύμφωνα με τοBloomberg. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο βλέπει επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων, σε μια προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας που θα ξεκλειδώσει χρήματα προς την Αθήνα και θα απομακρύνει τον εφιάλτη ενός «ατυχήματος» εντός Ευρωζώνης.



Στο δημοσίευμά του το Bloomberg επισημαίνει πως οι αντικρουόμενες φωνές παραμένουν στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ωστόσο παρατηρείται τις τελευταίες ώρες πρόθεση συμβιβασμού.

«Ενδεικτικό των εμποδίων που πρέπει να ξεπεραστούν (στο εσωτερικό της κυβέρνησης Τσίπρα) αποτελεί η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών την Τετάρτη, στην οποία τονίζεται πως "η κυβέρνηση διατηρεί τις κόκκινες γραμμές της στις διαπραγματεύσεις, συμπεριλαμβανομένων του ΦΠΑ στα νησιά, των συντάξεων, των εργασιακών και των μεταρρυθμίσεων στην εκποίηση δημόσιας περιουσίας» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Καθώς η ρευστότητα βρίσκεται στο... κόκκινο και τα χρήματα τελειώνουν, πηγές που επικαλείται το πρακτορείο βλέπουν συμφωνία μέχρι την Κυριακή, η οποία και θα επικυρωθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Eurogroup της 11ης Μαΐου.



Για το Bloomberg, καταλύτης των εξελίξεων είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εμφανίζεται διατεθειμένος να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, ώστε να προχωρήσει η διαπραγμάτευση και να δοθεί έτσι ένα αίσιο τέλος στην ελληνική περιπέτεια.

Επίσης, στο ίδιο κείμενο υπάρχουν αναφορές για τη νέα υποβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου από τον οίκο πιστοληπτικής ικανότητας Moody's (Caa2 από Caa1), με διατήρηση του αρνητικού outlook, την απόφαση της ΕΚΤ να αυξήσει το όριο του Μηχανισμού Έκτακτης Χρηματοδότησης (ELA) των ελληνικών τραπεζών (76,9 δις) και την εκροή καταθέσεων (1,9 δισ. τον Μάρτιο).

http://www.zougla.gr/