Μαξίμου : Ο Ντάισελμπλουμ δεν έκανε καμία υπόδειξη στον Πρωθυπουργό για τον ρόλο του Βαρουφάκη

Ο κ. Ντάισελμπλουμ ουδέποτε ανέφερε στον Πρωθυπουργό το παραμικρό σχετικά με τον ρόλο του κ. Βαρουφάκη. Αυτό προκύπτει και από τη συνέντευξή του στην ολλανδική τηλεόραση. Αν είχε συμβεί αυτό άλλωστε, ο Πρωθυπουργός θα ήταν υποχρεωμένος να του απαντήσει, αναφέρουν πηγές του Μαξίμου.
Ο κ. Βαρουφάκης παραμένει στη θέση του ως Υπουργός Οικονομικών και Υπεύθυνος της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης και έχει την αμέριστη στήριξητης ελληνικής κυβέρνησης, διευκρινίζεται.
Οι στοχευμένες επιθέσεις στο πρόσωπο του Υπουργού Οικονομικών, στην πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι εξυπηρετούν συγκεκριμένους στόχους και προθέσεις, διευκρινίζεται επίσης από το Μαξίμου.
Υπενθυμίζεται πως επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ρωτήθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη στο RTL Nieuws για την αλλαγή του διαπραγματευτικού ρόλου του Γιάνη Βαρουφάκη και τοποθετήθηκε σχετικά με το ζήτημα.
"Είχα επαφές με τον Ελληνα πρωθυπουργό για να δούμε πώς θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε την διαδικασία, εκτός από τις πολύπλοκες συζητήσεις για το περιεχόμενό της", είπε ο Ντάισελμπλουμ για να προσθέσει: "Χρειάζονται αρκετοί υπουργοί, όχι μόνο ο Οικονομικών, αλλά και οι Οικονομικών Σχέσεων, Ενέργειας και Εξωτερικών γιατί το εύρος των μεταρρυθμίσεων είναι μεγάλο".
Και κατέληξε: "Πρότεινα πως θα βοηθούσε πολύ εάν υπήρχε ένας εκπρόσωπος που θα μιλούσε απευθείας στον πρωθυπουργό. Συμφωνήσαμε το περασμένο Σαββατοκύριακο".