Σύζυγος ηθοποιού και γαμπρός παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, αρχηγικό μέλος σπείρας διακίνησης ηρωίνης

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας σπείρα που διακινούσε ποσότητες μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, κάνναβης και άλλων ναρκωτικών ουσιών στην Αττική και την Κέρκυρα.
Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας το τελευταίο τριήμερο με εφόδους σε διαμερίσματα στο Μοσχάτο, στην Καλλιθέα και στο Χαλάνδρι, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, συνελήφθησαν τρεις Έλληνες ηλικίας 51, 58 και 59 ετών.
Ένας εκ των συλληφθέντων μάλιστα είναι σύζυγος ηθοποιού, που έχει εμφανιστεί σε σίριαλ της τηλεόρασης και γαμπρός παλαίμαχου ποδοσφαιριστή. Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ο εντοπισμός και η σύλληψη των τριών μελών της σπείρας καθώς και των ποσοτήτων ναρκωτικών που κατασχέθηκαν, είναι αποτέλεσμα σχεδιασμένης αστυνομικής έρευνας, η οποία κλιμακώθηκε την τελευταία εβδομάδα και οδήγησε στην διακρίβωση της εγκληματικής δραστηριοποίησής τους στην διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών. Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας κατάφεραν να συστηματοποιήσουν τη δράση της σπείρας, τις διόδους προμήθειας τους και περαιτέρω διοχέτευσης των ναρκωτικών ουσιών στην αγορά σε Αττική και Κέρκυρα, καθώς και τους χώρους αποθήκευσης τους.
Σε αστυνομικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν χθες, παρουσία Δικαστικού λειτουργού, στις κατοικίες των δραστών, σε οχήματα ιδιοκτησίας τους αλλά και σε διαφόρους αποθηκευτικούς χώρους, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και χρηματικά ποσά, προέρχονται από τις παράνομες δραστηριότητές τους. Συγκεκριμένα, στην οικία του 59χρονου, σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο (κρύπτη), μέσα σε τραπεζάκι σαλονιού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 18 ανισοβαρείς συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 4.584 γραμμαρίων, 8 ανισοβαρείς συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα) συνολικού βάρους 2.733 γραμμαρίων και λευκή νοθευτική σκόνη βάρους 9,2 γραμμαρίων.
Στην κατοχή καθώς και σε έρευνα στην οικία του 58χρονου και σε Ι.Χ.  ιδιοκτησίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα ηρωίνης 7,2 γραμμαρίων, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 2.700 ευρώ. Στην οικία του 51χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 19,5 γραμμάρια ηρωίνης, 6,5 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Επίσης, κατασχέθηκαν συνολικά τέσσερα κινητά τηλέφωνα και οκτώ κάρτες διαφόρων τηλεφωνικών συνδέσεων. Το Ι.Χ.  αυτοκίνητο του 58χρονου κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.
Η εκτιμώμενη εμπορική αξία των ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών που κατασχέθηκαν ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 300.000 ευρώ, ενώ οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει ξανά τις διωκτικές Αρχές στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών και εκτιμάται ότι πίσω από αυτούς υφίσταται μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση με τεράστια δραστηριότητα στη διακίνηση ηρωίνης και κάνναβης, γι αυτό και η έρευνα συνεχίζεται μέχρι την πλήρη αποδόμηση και εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης. Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.