Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Aλέξη ξύπνα ... Με την νεκρανάσταση του αγγελιόσημου ...κάποιοι σου ετοιμάζουν Ιντερνικο και ψηφιακό Κηδειόσημο !

Δεν πάμε καλά ... Αγγελιόσημο στο Internet . Για να επιβιώσουν τα δημοσιογραφικά ταμεία . Με αυτό έθαψαν τις εφημερίδες και άφησαν την ενημέρωση στους νταβατζήδες των εργολάβων και των διαπλεκόμενων. Αυτό δεν το σκέφθηκαν ούτε οι Σαμαροβενιζέλοι ...να πλήξουν το ελεύθερο διαδίκτυο . Και το σκέπτονται κάποιοι δικοί σου κρατικιστές και εργατοπατέρες των ΕΣΗΕΑ κλπ συγγενών. 

Ετσι ούτε τα ταμεία σώζονται ...απλά κάποια ραμολί του κλάδου που φροντίζουν να τσεπώσουν τα παχυλά εφάπαξ . και επικουρικά .

Εμείς αν και δεν ταυτιζόμαστε με τις απόψεις και θέσεις του capital.gr ωστόσο θεωρούμε αυτό το άρθρο σημαντικό και το αναδημοσιεύουμε . 

Ξαφνικός θάνατος για το ελληνικό internet


Ταφόπλακα στην ήδη αναιμική αγορά των Ελληνικών ενημερωτικών ιστοσελίδων προτίθεται να βάλει η Κυβέρνηση με νέο νόμο που επιβάλλει φόρο 20% επί του διαφημιστικού κόστους σε όλα τα ψηφιακά μέσα. Ουσιαστικά η Κυβέρνηση χωρίς να λαμβάνει υπόψιν τις ιδιαιτερότητες της αγοράς αλλά και των ψηφιακών μέσων, «τσουβαλιάζει» όλες τις δραστηριότητες και τις αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο που θέλει να χειριστεί τους τηλεοπτικούς σταθμούς. 

Αυτό που δεν αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση είναι ότι στην  πραγματικότητα το internet είναι ένα πολύ διαφορετικό μέσο. Ο ανταγωνισμός (σε αντίθεση με την τηλεόραση) δεν περιορίζεται στην τοπική αγορά. Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις ρυθμίζονται από γεωγραφικά και άλλα κριτήρια. Στο internet η κατάσταση είναι προφανώς διαφορετική. Παίκτες από όλο τον κόσμο μπορούν όχι μόνο να δημοσιεύουν ιστοσελίδες σε κάθε γλώσσα, αλλά και να εισπράττουν διαφημιστικά έσοδα, χωρίς μάλιστα να φορολογούνται στην χώρα προέλευσης ή προβολής. Οι περιβόητες «τριγωνικές συναλλαγές» είναι μάλλον κανόνας στο internet. Ακόμη και για τους κολοσσούς…

Ακόμη περισσότερο στην Κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνονται ότι από το σύνολο της online  διαφημιστικής πίτας, τα εγχώρια μέσα που επιχειρούν να φορολογήσουν, απολαμβάνουν μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό. Σύμφωνα με συγκλίνουσες απόψεις στελεχών,  από το σύνολο της εγχώριας διαφημιστικής δαπάνης που αντιστοιχεί στο internet, μόνο το 20% καταλήγει σε επιχειρήσεις που έχουν ως έδρα την Ελλάδα. Το υπόλοιπο 80% καταλήγει σε μεγάλους πολυεθνικούς παίκτες. Με το νέο νομοσχέδιο, όχι μόνο δεν θα καταφέρουν να εισπράξουν σημαντικά ποσά, αλλά θα δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό μειονέκτημα σε όσα websites έχουν ως βάση την Ελλάδα. Η διαφήμιση σε αυτά θα είναι de facto ακριβότερη. Για επιχειρήσεις που βασίζουν τη βιωσιμότητά τους μόνο στα διαφημιστικά έσοδα, κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με εκτέλεση…

Οι συνέπειες είναι προφανείς. Η νέα απόπειρα «ρύθμισης», θα οδηγήσει σε μαζική φορολογική μετανάστευση όσους μπορούν να αντέξουν το κόστος λειτουργίας και σε λουκέτο όλους τους υπόλοιπους. Το αποτέλεσμα ουσιαστικά θα είναι ακριβώς το αντίθετο από το επιδιωκόμενο. Τα έσοδα του κράτους από τις διαφημίσεις στο internet σχεδόν θα μηδενιστούν. Θα φορολογούνται σε χώρες με χαμηλότερους συντελεστές ή σε φορολογικούς παραδείσους.

Η οικονομική δυσπραγία που θα επιφέρει  στις επιχειρήσεις του κλάδου μια τέτοια εξέλιξη, προφανώς θα οδηγήσει σε απώλειες θέσεων εργασίας. Μάλιστα πρόκειται για εργαζομένους που λόγω έλλειψης θεσμικού πλαισίου σε πολλές περιπτώσεις στερούνται ουσιαστικά ασφαλιστικά δικαιώματα και πρακτικά θα μείνουν στο δρόμο. 

Η ελληνική αγορά των media στο internet είναι προφανώς άναρχη και στερείται θεσμικού πλαισίου. Πρόκειται όμως για το πιο ζωντανό κομμάτι της ενημέρωσης που χρησιμοποιούν σχεδόν οι πάντες για όλες τις ανάγκες ενημέρωσης. Η χώρα μας πέτυχε από ουραγός στη χρήση των νέων μέσων, να πλησιάσει και να ξεπεράσει τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους. Αυτό που χρειάζεται, δεν είναι μεσοβέζικες λύσεις και πρακτικές τύπου «στου κασίδη το κεφάλι». Χρειάζεται ένα σχέδιο που να εξορθολογήσει τη λειτουργία και να θέσει στο μέτρο του δυνατού κανόνες σε όλους. Εγχώριους και ξένους που μετέχουν στην ελληνική αγορά. Όσοι φόροι πρέπει να πληρωθούν, θα πρέπει να πληρωθούν. Ισότιμα όμως, διαφανώς και με βασικό στόχο τη βιωσιμότητα.


Πηγή:www.capital.gr


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η "παναγία η αρουραία" ... του Βερύκιου και οι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευαστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έγραψε η ανάρτηση του Βερύκιου για τον Καρτερό και την "παναγία την αρουραία" και κάποιοι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευής ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις γνωστές απατεωνιές τύπου Παστίτσιου και άλλων μυθευμάτων που πουλούσαν τσόντα να γίνουν διάσημοι κεντράροντας στους  ανώμαλους χρήστες που έστελναν διεθνείς διωκτικές και δεν είχαν κάμια με νόμιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δήθεν να τον κατηγορούν για προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ! Ρε που τα πουλάτε αυτά ....παλιά τα κόλπα και τελειωμένα μαζί με αυτούς τους απατεωνίσκους !
Δειτε την ανάρτηση Βερύκιου

Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία ...Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου...
Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία... — Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) 19 Αυγούστου 2018

Να ποιο είναι το κολέγιο Αθηνών ! Είναι κάτι σαν το Nammos και το IslandΠρώην διευθυντής αποκαλύπτει. Λειτουργούν με την λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε»!

Με ανάρτησή του ο κωστής Κοντογιάννης, πρώην Διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, καταγγέλλει πελατειακό καθεστώς διαχρονικα στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα από την οικογένεια Σαμαρά και κάνει λόγο για ρουσφέτια και παρεμβάσεις. Επίσης αναφέρεται στην απόλυση της Φώφης Μπουλούτα την οποία χαρακτηρίζει στημένη και καταλήγει απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «τόσο εσυ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι καποιος για να λειτουργεί όπως εσυ και ο σμπιρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Η ανάρτηση του Κωστή Κοντογιάννη Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανενας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιοκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε», με …

Αυτός είναι ο καθηγητής "φακελάκης" που ήθελε σεξ και χρήμα να περνάει τις φοιτήτριες στα μαθήματα στα ΤΕΙ Σερρών (φωτογραφίες)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν το απόγευμα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τόσο του καθηγητή από τις Σέρρες που συνελήφθη με την κατηγορία ότι ζητούσε ανταλλάγματα από τους φοιτητές του, όσο και οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του.


Οι άνθρωποι αυτοί, είναι από συγκεκριμένο φροντιστήριο των Σερρών, στο οποίο ο καθηγητής, φέρεται να έστελνε τους φοιτητές του. Και οι τρεις, συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, μετά από «βροχή» καταγγελιών. Πρόκειται για τους: Α) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΔΗ Κλεάνθη του Νικολάου και της Ελένης, ο οποίος γεννήθηκε την 11-11-1958 στη Θεσσαλονίκη. Β) ΜΟΚΚΑ Γεώργιο του Αποστόλου και της Ζωής, ο οποίος γεννήθηκε την 29-07-1959 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Γ) ΜΗΛΟΦΤΣΗ Ευαγγελία του Ηλία και της Ιωάννας, η οποία γεννήθηκε την 11-12-1968 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας 6 μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του…