'Με Σαμαρά δεν κερδίζει η ΝΔ, συνέδριο τώρα' συμφώνησαν 20 γαλάζιοι πρώην βουλευτές

Στη διαπίστωση ότι "με Σαμαρά η Νέα Δημοκρατία δεν κερδίζει, πρέπει να πάμε σε συνέδριο τώρα, με ανοιχτό και το θέμα της ηγεσίας" κατέληξε συνάντηση 20 περίπου γαλάζιων πρώην βουλευτών, που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, εν μέσω προσπαθειών της Συγγρού να τη διεμβολίσει.
Στη συζήτηση συμμετείχαν οι Δάνης Τζαμτζής (φερόμενος και ως οργανωτής), Κώστας ΚουτσογιαννακόπουλοςΓιώργος Κοντογιάννης, Ανδρέας Κουτσούμπας, Φεβρωνία Πατριανάκου, Ανδρέας ΜαρίνοςΕλένη Μακρή, Άννα Μάνη, Γεωργία Μπατσαρά, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Ευθύμης Καρανάσιος, Θόδωρος Σολδάτος, Ηλίας Βλαχογιάννης, Ασπασία ΜανδρέκαΚώστας Κλειτσιώτης κα. Στελέχη δηλαδή τα οποια είχαν θέσει υποψηφιότητα και σε αυτές τις εκλογές, δεν μπήκαν όμως στη Βουλή καθώς η Ν.Δ ήρθε δεύτερο κόμμα, ενώ ορισμένοι εξ αυτών είχαν καταγγείλει και “πόλεμο” σαμαρικών εναντίον τους στις περιφέρειες τους.
Η συνάντηση κράτησε πολλές ώρες και ολοκληρώθηκε αργά τη νύχτα, ενώ καθώς η είδηση είχε διαρρεύσει η Συγγρού επιχείρησε να αποτρέψει βουλευτές από το να συμμετάσχουν. Πράγμα λογικό, αφού το κλίμα ήταν βαρύ για τη γαλάζια ηγεσία.
Συζητήθηκε και η κατάθεση ενός κειμένου, το οποίο θα συνόψιζε το αίτημα για συνέδριο και αλλαγής ηγεσίας, δεν προχώρησε όμως λόγω διαφωνιών στη διατύπωση. Ορισμένοι βουλευτές που είχαν έρθει χωρίς να προσκληθούν από τους διοργανωτές, αλλά από άλλους συναδέλφους τους, όπως η κ. Μακρή και ο κ. Μαρίνος, μίλησαν μεν με σκληρά λόγια για τον κ. Σαμαρά (η πρώτη διαμαρτυρήθηκε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ με το άτυπο πολιτικό συμβούλιο ακύρωσε την εκτελεστική γραμματεία, στην οποία η ίδια είναι εκλεγμένο μέλος), αλλά όταν η κουβέντα έφθασε στο δια ταύτα πρόβαλλαν το επιχείρημα ότι την ώρα που κινδυνεύει η χώρα δεν μπορεί να συζητηθεί αίτημα για έκτακτο συνέδριο.
Αυτό δε σημαίνει πως δε θα προχωρήσει η συγγραφή και υπογραφή ενός κειμένου εν είδει πολιτικής παρέμβασης, αλλά σε δεύτερο χρόνο. Υπήρξαν άλλωστε και άλλοι πρώην βουλευτές (Λαμπρόπουλος, Σαμπαζιώτης, Βογιατζής) που δεν κατάφεραν να παραστούν στη χθεσινή συνάντηση. Μόνο που προφανώς η επόμενη θα γίνει υπό συνθήκες μεγαλύτερης μυστικότητας για το φόβο των Ιουδαίων.
Έτσι προστίθεται ένα ακόμη επεισόδιο στο εσωκομματικό σίριαλ της Ν.Δ, στο οποίο πρωταγωνιστής παραμένει πάντως επί του παρόντος ο κ. Σαμαράς, δεχόμενος ωστόσο διαρκείς πιέσεις.