Βιβλική καταστροφή στο Νεπάλ: Ξεπερνούν τους 1.800 οι νεκροί από τον σεισμό

Η απίστευτης έντασης σεισμική δόνηση στο Νεπάλ προκάλεσε βιβλική καταστροφή. Κάθε ώρα που περνά ο αριθμός των θυμάτων από τον φονικό σεισμό ανεβαίνει δραματικά. Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών οι νεκροί έχουν φτάσει τους 1.805, ενώ άλλοι 4.718 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.


Η κυβέρνηση του Νεπάλ κάλεσε άλλες χώρες να αποστείλουν βοήθεια για να τη βοηθήσουν να αντιμετωπίσει τον καταστροφικό σεισμό, το χειρότερο που έχει σημειωθεί τα τελευταία 81 χρόνια.
Στο Κατμαντού, κάτοικοι κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να εντοπίσουν επιζώντες, μέσα στη σκόνη που άφησε πίσω του ο εγκέλαδος, με γυμνά χέρια. Χιλιάδες άνθρωποι είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται και πλέον, δεν έχουν που να πάνε. Ολόκληρες γειτονιές χάθηκαν από το πρόσωπο της γης. Το Νεπάλ έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. 
Photo published for Images Of Utter Devastation Emerge From The Nepal Earthquake
Σάββατο 25/4
Τουλάχιστον 630 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην κοιλάδα του Κατμαντού, ενώ περισσότεροι από 300 είναι οι νεκροί στην πρωτεύουσα του Νεπάλ, Κατμαντού. Στο Έβερεστ, «μία χιονοστιβάδα που δημιουργήθηκε στο όρος Πουμόρι καταπλάκωσε τον καταυλισμό βάσης και ένα τμήμα του έχει θαφτεί κάτω από το χιόνι» γνωστοποίησε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος του γραφείου τουρισμού του Νεπάλ.
Nepal earthquake map
Το σημείο όπου εντοπίζεται το επίκεντρο του σεισμού
Από τη χιονοστιβάδα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 10 άνθρωποι «περιλαμβανομένων ξένων ορειβατών» ενώ στον καταυλισμό βρίσκονταν περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι, πρόσθεσε ο ίδιος.
Στην Ινδία τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, στο Θιβέτ δύο είναι οι νεκροί, στο Μπαγκλαντές τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του ενώ 50 εργάτες τραυματίστηκαν σε ένα εργοστάσιο στο Σαβάρ, στα προάστια της Ντάκα, πέφτοντας ο ένας πάνω στον άλλο ενώ προσπαθούσαν πανικόβλητοι να σωθούν.