Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γιάνης Βαρουφάκης: Δεν αναγνωρίζουμε την τρόικα και το Μνημόνιο

"Η πρώτη πολιτική πράξη της κυβέρνησης δεν θα είναι η λογική αμφισβήτησης του προγράμματος μέσα από μια αίτηση για την επέκτασή του", δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεών του με τον Γέρουν Ντάισελμπλουμ, έπειτα από την πρώτη τους συνάντηση.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και τόνισε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να βρει μια ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή λύση, πως "το κράτος έχει συνέχεια" και διεμύνησε ότι "δεν θα δεχθούμε όμως να έχει συνέχεια η αυτοτροφοδοτούμενη κρίση αποπληθωρισμού και μη βιώσιμου χρέους".
Πρόσθεσε δε ότι η κυβέρνηση "θα πορευτεί με γνώμονα τη μέγιστη συνεργασιμότητα με τους θεσμούς, όχι με μια τριμερή επιτροπή (σ.σ.: Τρόικα) που στόχο έχει την εφαρμογή ενός αντιευρωπαϊκού προγράμματος. Με αυτή τη σαθρά δομημένη επιτροπή", υπογράμμισε "δεν έχουμε στόχο να συνεργαστούμε".
Ο Γ. Βαρουφάκης υπενθύμισε ότι "η κυβέρνηση εκλέχθηκε στη βάση μιας αναναλυτικής αμφισβήτησης της λογικής του υφιστάμενου προγράμματος", το οποίο δεν επιτρέπει να "ανασυγκροτήσουμε την οικονομία μας και να αποπληρώσουμε τα χρέη μας".
"Η δική μας πρόθεση, με απόλυτη διάθεση συνεργασίας", είπε, είναι να καταστεί σαφές ότι "το κοινό μας συμφέρον εξυπηρετείται μέγιστα και βέλτιστα από μια νέα συμφωνία, που θα προκύψει μετά από διαβουλεύσεις όλων των Ευρωπαίων, στις οποίες θα προσέλθουμε με γνώμονα το ευρωπαϊκό συμφέρον".
Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, από τη δική του πλευρά αναφέρθηκε εκτενώς στις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης στην οικονομική πολιτική", την αποφασιστικότητα με την οποία θα προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις, "απαραίτητες για την ελαχιστοποίηση της προσοδοφορίας που πλήττει βάναυσα τη χώρα, βαθιές μεταρρυθμίσεις, που θα αποκαταστήσουν την ανταγωνιστικότητα".
Επιπλέον, συνέχισε, αναφέρθηκε στην εγγύηση που η κυβέρνηση θα προσφέρει πρωτίστως στον ελληνικό λαό και σε δεύτερη φάση στους εταίρους, με ισοσκελισμένους προϋπολιγισμούς και μικρό πρωτογενές πλεόνασμα", στην αρχή.

"Ως μέλη της Ευρωζώνης, έχουμε αμοιβαίο συμφέρον, την ανάκαμψη της οικονομίας. Θέλουμε η Ελλάδα να ανακτήσει την ανεξαρτησία της το συντομότερο δυνατόν", δήλωσε από την πλευρά του ο Γ. Ντάισελμπλουμ.
Εξήγησε ότι ο σκοπός της επίσκεψής του ήταν διττός: Να ακούσει τις "προθέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης" και να εξηγήσει "τις απαιτήσεις των συμφωνιών".
Επιπλέον, σημείωσε ότι το Γιουργκορουπ "ανέλαβε τη δέσμευση να παρέχει στήριξη στην Ελλάδα, έως ότου αποκτήσει πρόσβαση στην αγορά, υπό τον όρο ότι συμμορφώνεται απόλυτα στους όρους" και έσπευσε να υποστηρίξει ότι "τα μονομερή βήματα δεν αποτελούν πορεία προόδου".
Δήλωσε ότι θεωρεί σημαντικό το γεγονός ότι "η νέα κυβέρνηση είνα αποφασισμένη να βρει λύσεις" και σημείωσε ότι "εναπόκειται σε εμάς, από κοινού, να κοιτάξουμε προς το μέλλον και είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε".
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τη διοργάνωση διάσκεψης για το χρέος, ο Γ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι "διάσκεψη για την αναδιάρθρωση υπάρχει ήδη και λέγεται Eurogroup".
Κλείνοντας τον κύκλο δηλώσεων, ο Γιάνης Βαρουφάκης υπογράμμισε ότι "πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι, υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ θεσμοθετημένων οργανισμών", με τους οποίους η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει διαβουλεύσεις και τους οποίους θεωρεί εταίρους και μιας επιτροπής η οποία είναι ενταγμένη "στη λογική του προγράμματος που έχουμε απορρίψει".
http://www.avgi.gr/article/5272091/gianis-baroufakis-den-anagnorizoume-tin-troika-kai-to-mnimonio

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η "παναγία η αρουραία" ... του Βερύκιου και οι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευαστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έγραψε η ανάρτηση του Βερύκιου για τον Καρτερό και την "παναγία την αρουραία" και κάποιοι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευής ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις γνωστές απατεωνιές τύπου Παστίτσιου και άλλων μυθευμάτων που πουλούσαν τσόντα να γίνουν διάσημοι κεντράροντας στους  ανώμαλους χρήστες που έστελναν διεθνείς διωκτικές και δεν είχαν κάμια με νόμιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δήθεν να τον κατηγορούν για προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ! Ρε που τα πουλάτε αυτά ....παλιά τα κόλπα και τελειωμένα μαζί με αυτούς τους απατεωνίσκους !
Δειτε την ανάρτηση Βερύκιου

Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία ...Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου...
Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία... — Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) 19 Αυγούστου 2018

Να ποιο είναι το κολέγιο Αθηνών ! Είναι κάτι σαν το Nammos και το IslandΠρώην διευθυντής αποκαλύπτει. Λειτουργούν με την λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε»!

Με ανάρτησή του ο κωστής Κοντογιάννης, πρώην Διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, καταγγέλλει πελατειακό καθεστώς διαχρονικα στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα από την οικογένεια Σαμαρά και κάνει λόγο για ρουσφέτια και παρεμβάσεις. Επίσης αναφέρεται στην απόλυση της Φώφης Μπουλούτα την οποία χαρακτηρίζει στημένη και καταλήγει απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «τόσο εσυ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι καποιος για να λειτουργεί όπως εσυ και ο σμπιρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Η ανάρτηση του Κωστή Κοντογιάννη Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανενας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιοκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε», με …

Αυτός είναι ο καθηγητής "φακελάκης" που ήθελε σεξ και χρήμα να περνάει τις φοιτήτριες στα μαθήματα στα ΤΕΙ Σερρών (φωτογραφίες)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν το απόγευμα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τόσο του καθηγητή από τις Σέρρες που συνελήφθη με την κατηγορία ότι ζητούσε ανταλλάγματα από τους φοιτητές του, όσο και οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του.


Οι άνθρωποι αυτοί, είναι από συγκεκριμένο φροντιστήριο των Σερρών, στο οποίο ο καθηγητής, φέρεται να έστελνε τους φοιτητές του. Και οι τρεις, συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, μετά από «βροχή» καταγγελιών. Πρόκειται για τους: Α) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΔΗ Κλεάνθη του Νικολάου και της Ελένης, ο οποίος γεννήθηκε την 11-11-1958 στη Θεσσαλονίκη. Β) ΜΟΚΚΑ Γεώργιο του Αποστόλου και της Ζωής, ο οποίος γεννήθηκε την 29-07-1959 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Γ) ΜΗΛΟΦΤΣΗ Ευαγγελία του Ηλία και της Ιωάννας, η οποία γεννήθηκε την 11-12-1968 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας 6 μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του…