Τραγωδία χωρίς τέλος . Δέκα οι νεκροί άγνωστος ο αριθμός των αγνοούμενων

Uρίλερ με το Norman Atlantic καθώς εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί.
 http://news247.gr/

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica μετέδωσε, επικαλούμενη πηγές από την ιταλική ακτοφυλακή, ότι οι νεκροί είναι πλέον επτά, ενώ ο αριθμός ανέβηκε στους δέκα. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η εθνικότητα των θυμάτων.  Παράλληλα, η ιταλική δικαιοσύνη αποφάσισε να θέσει υπό κατάσχεση το πλοίο στο οποίο αναπτύχθηκε η πυρκαγιά, από την στιγμή που τρεις εισαγγελίες της περιοχής της Απουλίας (του Μπάρι, του Μπρίντιζι και του Λέτσε) έχουν ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τα αίτια και τις συνέπειες του ναυαγίου.


Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, αγνοούνται άλλοι 40 άνθρωποι που ενδεχομένως να είχαν εγκλωβιστεί είτε στις καμπίνες του πλοίου και να μην κατάφεραν να βγουν στα καταστρώματα, είτε να είχαν παραμείνει στα αυτοκίνητά τους. Αν και δεν αρνήθηκε την ύπαρξη αγνοουμένων, ο υπουργός επέμεινε ότι σε κάθε περίπτωση "είναι πολύ πρόωρο" να μιλάμε για αγνοούμενους. Εξήγησε μάλιστα ότι ορισμένοι από τους διασωθέντες δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο των επιβαινόντων. "Δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των επιβατών", είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Από την πλευρά της, η υπουργός Άμυνας Ρομπέρτα Πινότι είπε ότι η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων συνεχίζεται αν και η επιχείρηση για την εκκένωση του πλοίου έχει ολοκληρωθεί.


Σύμφωνα με πληροφορίες οι ιταλικές Αρχές έχουν ανεβάσει στο πλοίο ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και ξεκινούν άμεσα έρευνες στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου, κάτι που επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος του ελληνικού Λιμενικού, Νικος Λαγκαδιανός.  Στη Ρώμη μεταβαίνει, ήδη, ο Γενικός Επιθεωρητής του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, έχει προταθεί και η αποστολή ειδικού κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να ενισχύσουν τις έρευνες εντός του πλοίου. Σύμφωνα με την υπουργό Άμυνας Ρομπέρτα Πινότι, οι έρευνες στο πλοίο θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας.