Καραμανλική οργή για δύο "εκλεκτές" του Μαξίμου

Οι πληροφορίες πως η κόρη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, Εύη, θα είναι υποψήφια στην Αρκαδία και ότι η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη θα αντικαταστήσει ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας την Άννα Ασημακοπούλου, η οποία θα είναι υποψήφια στη Β' Αθηνών, προκαλούν ενόχληση στο καραμανλικό στρατόπεδο.
Η περίπτωση της κ.Τατούλη ειδικότερα έχει προκαλέσει οργή καθώς οι καραμανλικοί δεν έχουν ξεχάσει τη στάση του σημερινού περιφερειάρχη απέναντι στον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας. Ο βουλευτής τότε κ.Τατούλης είχε εν τέλει διαγραφεί, με αποτέλεσμα η Ν.Δ να μείνει με 151 βουλευτές.
Στην Αρκαδία άλλωστε πολιτεύεται ο καραμανλικός Ανδρέας Λυκουρέντζος και εφόσον η Ν.Δ είναι δεύτερο κόμμα στις 25 Ιανουαρίου θα εκλέξει μόνο έναν βουλευτή.
Η δυσαρέσκεια αυτή φέρεται να έχει διαμηνυθεί ξεκάθαρα στο Μαξίμου, με αποτέλεσμα να μην είναι σίγουρο πλέον εάν θα συμπεριληφθεί στις λίστες της Ν.Δ η κ.Τατούλη, αν και η ίδια έχει ανακοινώσει στα τοπικά ΜΜΕ την υποψηφιότητα της έχοντας το πράσινο φως από ψηλά.
Η συγκεκριμένη περιφέρεια όμως δεν είναι η μόνη στην οποία διεξάγεται ένας άτυπος υπόγειος πόλεμος εναντίον καραμανλικών βουλευτών, με στόχο την αντικατάσταση τους από πιστούς σαμαρικούς και με το βλέμμα φυσικά στην επόμενη ημέρα. Στόχος είναι ο έλεγχος της επόμενης κοινοβουλευτικής ομάδας, η οποία σε περίπτωση ακόμη και μίας διαχειρίσιμης ήττας δε θα αριθμει περισσότερους από 60 με 65 βουλευτές, ώστε να περιοριστούν οι δυνατότητες αμφισβήτησης του προέδρου, παρόλο που τέτοια διάθεση από καραμανλική πλευρά δε φαίνεται να υπάρχει παρά τη δυσαρέσκεια για πολλές επιλογές σε πολιτικές και πρόσωπα.
Όσον αφορά στην κ.Σπυράκη, η υποψηφιότητα της οποίας για την Ευρωβουλή είχε προκαλέσει αντιδράσεις τον περασμένο Μάιο, οι αντιρρήσεις έγκεινται στο πολιτικό μήνυμα της επιλογής σε ένα προβεβλημένο πόστο με διαρκή παρουσία στα ΜΜΕ ενός προσώπου το οποίο όχι μόνο δεν προέρχεται από τη Ν.Δ, αλλά επίσης έχει συνδεθεί στις συνειδήσεις πολλών στελεχών με επιθέσεις στην προηγούμενη ηγεσία.