Πλοίο γεμάτο μετανάστες και ενόπλους πλέει κοντά στην Κέρκυρα

Εν μέσω των δραματικών εξελίξεων γύρω από την τραγωδία με το «Norman Atlantic» ξεκινά ένα νέο θρίλερ με το «ΒLUE SKY Μ», σημαίας Μολδαβίας, επιβάτης του οποίου εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ενώ το φορτηγό πλοίο έπλεε δυτικά της Κέρκυρας.


Η επικοινωνία έγινε στον τηλεφωνικό αριθμό 112 και ενημερώθηκε το κέντρο επιχειρήσεων της Ρώμης, το οποίο στη συνέχεια ειδοποίησε το ελληνικό κέντρο επιχειρήσεων του Λιμενικού. 



Αυτήν τη στιγμή επί τόπου σπεύδουν 2 Super Puma και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Επίσης, ζητήθηκε η συνδρομή της φρεγάτας «Ναβαρίνο» που έπλεε κοντά στο σημείο όπου βρίσκεται το «Norman Atlantic» και η οποία εσπευσμένως άλλαξε ρότα και κατευθύνεται στη θαλάσσια περιοχή απ' όπου εκπέμφθηκε το SOS.

Ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι στο πλοίο υπάρχουν ένοπλοι άνδρες.

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Κέρκυρας Κώστα Νικολούζο, ο οποίος επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι στο «ΒLUE SKY Μ» βρίσκονται μετανάστες από τη Συρία.

Παράλληλα, ο λιμενάρχης της Κέρκυρας Σπύρος Κοντομαρής σε επικοινωνία του με την ηλεκτρονική μας εφημερίδα τόνισε ότι στο σημείο σπεύδει ομάδα ειδικών αποστολών του Λιμενικού.

http://www.zougla.gr/