Τραγωδία χωρίς τέλος. Στους 32 οι αγνοούμενοι Ελληνες από τους 40 στο Norman Atlantic

Νέα λίστα με Έλληνες διασωθέντες - Ανακοινώθηκε το όνομα καιτου δεύτερου Έλληνα νεκρού - Δίωξη για πολλαπλή ανθρωποκτονία στον πλοιοκτήτη και τον πλοίαρχο - Ανακριβής έως πλαστή η λίστα των επιβατών

Δέκα νεκροί και 40 αγνοούμενοι είναι ο τελευταίος απολογισμός των ιταλικών αρχών μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο πλοίο Norman Atlantic. 

Σύμφωνα με τις τελευταία στοιχεία που εκδόθηκαν οι επιβάτες στο πλοίο ήταν 475, 425 σώθηκαν, δέκα βρέθηκαν νεκροί και 40 αγνούνται, εκ των οποίων οι 32 είναι Έλληνες. 

Στους δέκα νεκρούς επιβάτες περιλαβάνεται το όνομα και δεύτερου Έλληνα, το οποίο επιβεβαίωσε η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη. Πρόκειται για τον ελληνικής υπηκοότητας Κωνσταντίνο Κουφόπουλο, η σορός του οποίου έχει μεταφερθεί στην Πολυκλινική του Μπάρι Ιταλίας.

Νωρίτερα, την Κυριακή είχε ανακοινωθεί ο θάνατος του Έλληνα Γιώργου Ντούλη, που στην προσπάθειά του να μπει σε σωστική λέμβο, εγκλωβίστηκε σε γλίστρα του πλοίου και έχασε τη ζωή του. Παρόλα αυτά χθες ο γιος του είπε ότι στο νεκροτομείο η σορός που του έδειξαν δεν ανήκε στον πατέρα του.

Την ίδια στιγμή, την έβδομη και όγδοη λίστα με τα ονόματα των Ελλήνων που διασώθηκαν από το φλεγόμενο Norman Atlantic διαβίβασαν στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού οι πλοίαρχοι των πλοίων «San Giorgio» και «Durand de la penne». Όλοι οι επιβαίνοντες παραμένουν ασφαλείς στα δύο πλοία.

Διαβάστε εδώ όλα τα ονόματα.

Η ιταλική δικαιοσύνη άσκησε δίωξη κατά του πλοιοκτήτη Κάρλο Βιζεντίνι και του κυβερνήτη του Νorman Atlantic, Αρτζίλιο Τζακομάτσι. Οι δύο άντρες κατηγορούνται για πολλαπλή ανθρωποκτονία, ναυάγιο και πρόκληση τραυμάτων εξ αμελείας. 
http://www.newsbeast.gr/