Με κάλυψη αστυνομικού εκτελούσε τα «συμβόλαια θανάτου» o Αλβανός πιστολέρο του Μικρολίμανου

Αστυνομικός προσέφερε «κάλυψη» στον 34χρονο αλβανό «εκτελεστή» που συνελήφθη την Τετάρτη στου Γουδή (μαζί με έναν εκ των Αλβανών που προχωρούσε σε αιματηρές επιθέσεις στα νυχτερινά κέντρα) προκειμένου να συνεχίσει ανενόχλητος τη δράση του.

Αυτό προκύπτει από στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., που παρουσιάζει «Το Βήμα», τα οποία περιέχονται στον άγνωστο φάκελο του 34χρονο Δήμου Μπ. Αυτός ήταν τα τρία τελευταία χρόνια ο «άγνωστος», σημαντικός καταζητούμενος των ελληνικών διωκτικών αρχών. Υπάρχουν βασικές υπόνοιες για τη συμμετοχή του σε τουλάχιστον πέντε-έξι «συμβόλαια θανάτου» με ανθρωποκτονίες στο Γαλάτσι, στο Περιστέρι, στον Κορυδαλλό και αλλού, ενώ εξετάζεται και η τυχόν συμμετοχή του στην αιματηρή επίθεση εναντίον μελών της Χρυσής Αυγής την 1η Νοεμβρίου 2013 στο Νέο Ηράκλειο.

Ο 34χρονος καταζητούμενος συνελήφθη αρχικά το 2004 για μια ανθρωποκτονία ύστερα από συμπλοκή σε οίκο ανοχής στο κέντρο της Αθήνας με θύμα ένα άτομο αραβικής καταγωγής. Παράλληλα είχε διαπιστωθεί η εμπλοκή του σε κλοπές και ληστείες.

Στις φυλακές φέρεται να απέκτησε επαφές με γνωστούς έλληνες μεγαλοκακοποιούς οι οποίοι -σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.- βρήκαν στο πρόσωπό του έναν ιδανικό, αδίστακτο εκτελεστή «μεγάλης ακριβείας», τη δράση του οποίου καθυστέρησαν να αντιληφθούην οι διωκτικές αρχές.

Απαρατήρητος και αδίστακτος

Ο Αλβανός, ύψους 1,67 μ., με το κοντοκουρεμένο μαλλί, με την κοινή φυσιογνωμία, με το απλό ντύσιμο με φόρμες και άλλα καθημερινά ρούχα, με χαμηλούς τόνους στη συμπεριφορά του, ήξερε -σύμφωνα με έλληνες αξιωματικούς- να περνά απαρατήρητος. Παράλληλα δεν είχε κανέναν δισταγμό με μία αμοιβή μερικών χιλιάδων ευρώ να προχωρά σε δολοφονικές επιθέσεις ακριβείας και να ξεφεύγει με χαρακτηριστική άνεση. Υπήρχαν επίσης πληροφορίες ότι σε ορισμένες επιθέσεις μεταμφιεζόταν.

Φέρεται λοιπόν να αποφυλακίστηκε το 2011 με περιοριστικούς όρους εμφάνισης σε αστυνομικά τμήματα, τους οποίους αμέσως παραβίασε και έγινε «αόρατος». Η πρώτη δικογραφία που σχηματίστηκε για τον 34χρονο ήταν στις 6 Νοεμβρίου 2012 ως μέλος μίας σπείρας που δραστηριοποιείτο στις περιοχές Γλυφάδας, Χαϊδαρίου, Καμινίων και Κορυδαλλού. Εξανάγκαζαν τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων, με απειλές σε βάρος της ζωής τόσο των ιδίων όσο και συγγενών τους, να τους καταβάλλουν ανά δεκαπενθήμερο χρηματικό ποσό που κυμαινόταν από 100 ως 150 ευρώ. Μέλη αυτής της σπείρας φαίνεται να είχαν πρωταγωνιστήσει και σε ξυλοδαρμό ανυποψίαστων πελατών γνωστού μπαρ στη Γλυφάδα.

Αστυνομική κάλυψη

Αρχικά για τη δράση αυτής της σπείρας συνελήφθησαν τρεις έλληνες μπράβοι, ένας Ιρακινός και ένας Αλβανός, ενώ ο 34χρονος που συνελήφθη τελικώς την Τετάρτη στου Γουδή είχε κατορθώσει να διαφύγει.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εκείνη την περίοδο σε μία προσπάθεια εντοπισμού του αλβανού εκτελεστή είχε διαπιστωθεί ότι έπαιζε ρόλο «κάλυψης» και αντιπαρακολούθησης ένας αστυνομικός ο οποίος αργότερα συνελήφθη για συμμετοχή σε ληστείες στο κέντρο της Αθήνας.

Αξιοσημείωτο τότε ήταν ότι από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις τα μέλη της εν λόγω σπείρας ενημερώνονταν από αστυνομικό της Κρατικής Ασφάλειας -η υπηρεσία αυτή ασχολείται με τη δράση αντιεξουσιαστών και άλλων ύποπτων προσώπων που κρίνονται επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια-, ο οποίος άρχισε να τον ενημερώνει για τις έρευνες συναδέλφων του μιλώντας για «επισκευές air condition»! Στο τέλος μάλιστα μίας εκ των συνομιλιών ο αστυνομικός ενημέρωνε τον μπράβο-συνεργό του αλβανού εκτελεστή πως «ό,τι άλλο μαθαίνουμε θα τα πούμε», σαν να πρόκειται για κάτι αυτονόητο.

Ωστόσο εκείνο που άρχισε να δείχνει στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ότι ο «άφαντος» μέχρι την Τετάρτη 34χρονος Αλβανός ήταν εν ψυχρώ δολοφόνος, διεκπεραιωτής «συμβολαίων θανάτου», είναι οι καταγεγραμμένες συνομιλίες άλλων παρακολουθούμενων κακοποιών που μιλούσαν αναλυτικά για τη δράση του.

Παράλληλα οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής είχαν και από άλλες πηγές πληροφορίες για τη δράση του. Έτσι συστάθηκαν κλιμάκια αστυνομικών, κυρίως από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής, που τον αναζητούσαν ύστερα μάλιστα και από πληροφορίες ότι ο αλβανός «εντολοδόχος» των κρατουμένων «νονών» πιθανόν να στόχευε «εκδικητικά» και έμπειρο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες για «σκόρπιες εμφανίσεις» του Δήμου Μπ. σε νυχτερινά κέντρα, κυρίως στριπτιζάδικα, ενώ παράλληλα τον αναζητούσαν σε διάφορα «κρησφύγετα» στην περιοχή Σεπολίων, Κολωνού, Μενιδίου και αλλού - χωρίς όμως επιτυχία.

Παράλληλα υπήρχαν σαφείς ενδείξεις για συμμετοχή του Δήμου Μπ. σε δολοφονία ενός 28χρονου άνδρα αλβανικής καταγωγής στο Περιστέρι τον Σεπτέμβριο του 2012 αλλά και για δύο δολοφονίες στον Κορυδαλλό την τελευταία διετία.

Μάλιστα ο φάκελος του «εκτελεστή» αναμένεται να εξετασθεί και από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αφού υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις στην υπόθεσης της δολοφονίας των δυο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο -την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις- αλλά και στην υπόθεση εξόντωσης ενός 31χρονου νεαρού που θεωρείτο και αυτός ύποπτος για συμμετοχή στην ίδια επίθεση.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ωστόσο εκτιμούν ότι η στοιχειοθέτηση αυτών των κατηγοριών είναι δύσκολη, αφού είναι απίθανο ο συλληφθείς να πει οτιδήποτε...

Στελέχη της Αστυνομίας αναφέρουν ότι με τη σύλληψη του 34χρονου απενεργοποιήθηκε ένα πρόσωπο που ήταν το «μυστικό όπλο» κρατουμένων στις φυλακές οι οποίοι έδιναν εντολές για εγκληματικές ενέργειες.