Εκτελεστής συμβολαίων θανάτου ...ανθρώπων της νύχτας ο Αλβανός πιστολέρο

Μπροστά σε «βαριά» ονόματα του υποκόσμου που εκτελούσαν ακόμα και «συμβόλαια θανάτου» έπεσαν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας κατά τη διάρκεια των ερευνών για την εξάρθρωση της σκληρής συμμορίας του 31χρονου Arbert Bako που «γάζωσε» το περασμένο Σάββατο 11 ανθρώπους στο Μικρολίμανο.

Η σύλληψη του 31χρονου Αλβανού θυμίζει για την Αστυνομία ένα κουβάρι που για να ξετυλιχθεί απαιτείται η σύμπραξη πολλών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., συμπεριλαμβανομένης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Και αυτό γιατί τα μέλη της συμμορίας του Bako συνδέονται με «βαρόνους» του εγκλήματος που βρίσκονται στη φυλακή, με άγριες συμμορίες που για λόγους αντεκδίκησης δεν διστάζουν να «γαζώνουν» νυχτερινά μαγαζιά χωρίς να υπολογίζουν τις «παράπλευρες απώλειες» και με άτομα που έχουν «φωτογραφηθεί» στο παρελθόν από την ΕΛ.ΑΣ. ως εκτελεστές συμβολαίων θανάτου.
Οι δύο βασικοί συνεργοί του Bako που συνελήφθησαν, ένας 30χρονος Αλβανός και ο αγνώστου ηλικίας λόγω πολλών ταυτοτήτων ομοεθνής του «Όλντι», έχουν… θητεύσει σε πολλές φυλακές και περιγράφονται ως άτομα με «άκρες» στον υπόκοσμο.
Ο 30χρονος βρισκόταν εδώ και πολλά χρόνια στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ., διότι ο «κοριός» της Αντιτρομοκρατικής είχε πιάσει συνομιλία του στην οποία ανέφερε ότι θα εκτελούσε ανώτατο αξιωματικό της Αστυνομίας, ο οποίος σήμερα κατέχει μία από τις πιο νευραλγικές θέσεις στο Σώμα, έναντι 200.000 ευρώ. Την εντολή για το «συμβόλαιο» του την είχε δώσει βαρόνος της νύχτας μέσα από τη φυλακή.
Πρόκειται δηλαδή για πληρωμένο εκτελεστή, ο οποίος τα τελευταία χρόνια μπήκε πολλές φορές στις λίστες της Ασφάλειας με τους υπόπτους μαφιόζικων δολοφονιών. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, μπήκε στο «κάδρο» των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής.
Τα συμβόλαια θανάτου στοχοποιούσαν είτε στελέχη των διωκτικών Αρχών είτε μέλη αντίπαλων συμμοριών που έπρεπε να… συμμορφωθούν.
Ο 30χρονος μαζί με τον «Όλντι», έναν Πολωνό που καταζητείται και τον 31χρονο Arbert Bako, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διασυνδέσεις σε φυλακές. Ενδεικτικό είναι ότι το κατάλυμα που βρήκε ο Bako στο Γουδή, όπου και συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη, του δόθηκε ύστερα από εντολή κακοποιού που κρατείται στις φυλακές της Πάτρας.
«Ο Bako ήθελε να ανέβει στην ιεραρχία της οργάνωσής του. Όσο πιο αδίστακτος γινόταν τόσο πιο πολλά "παράσημα" έπαιρνε. Τον ήθελαν για μπροστινό για τις βρώμικες δουλειές. Για αυτό του δώσανε και κρησφύγετο μέχρι να τον φυγαδεύσουν στην Αλβανία με βουλγαρική ταυτότητα. Τους τελευταίους μήνες οι ψυχωτικές νευρώσεις του τον έκαναν ανεξέλεγκτο. Τον Αύγουστο πήγε σε ένα μπαρ στη Μιχαλοκοπούλου. Ζήτησε το λογαριασμό και ο σερβιτόρος άργησε να του τον φέρει. Εκείνος πήρε το όπλο και άρχισε να πυροβολεί», λέει στην HuffPost Greece αξιόπιστη αστυνομική πηγή.
Ψάχνουν «ορφανές» εκτελέσεις
Στην Αθήνα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια εκτελέσεις που ποτέ δεν εξιχνιάστηκαν. Σε πολλές από αυτές τα θύματα ήταν άτομα από το χώρο της νύχτας που έπεσαν νεκρά από σφαίρες στο κεφάλι.
Η Αστυνομία εξετάζει σοβαρά το κατά πόσο πίσω από αυτά τα μαφιόζικα χτυπήματα βρίσκονται μέλη της συμμορίας του Bako. Ένας από τους «καυτούς» φακέλους που ξανανοίγει η Ασφάλεια αφορά στη δολοφονία του 31χρονου Έλληνα Ι.Τ. τον περασμένο Μάιο στον Κορυδαλλό.
Ο Ι.Τ. φέρεται να είχε συνεργαστεί με τους δύο Αλβανούς συνεργούς του Bako που συνελήφθησαν προχθές στα Σεπόλια. Μέχρι την εκτέλεσή του ο 31χρονος Έλληνας «φωτογραφιζόταν» από τις Αρχές ως ένα από τα σκληρά άτομα της νύχτας που βρίσκεται στη λίστα των υπόπτων με τους πληρωμένους εκτελεστές. Για το λόγο αυτό άλλωστε είχε κριθεί ως ύποπτος για τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.
Η Αστυνομία εξετάζει πλέον το κατά πόσο οι δύο Αλβανοί μπορεί να θέλησαν να βγάλουν από τη μέση τον Ι.Τ. για λόγους που σχετίζονται με διαφορές ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες ή κάτι άλλο.

 http://www.huffingtonpost.gr