Ελληνας κορυφαίος τζογαδόρος ...που τα έχασε όλα

Ξενιτιά, τζόγος, εθισμός, μυθικά κέρδη και φυλακή.

Η άνοδος και η πτώση του βασιλιά του τζόγου Ανάργυρου ΚαραμπουρνιώτηΑυτή είναι η διαδρομή που ακολούθησε ο Archie Karas, κατά κόσμον Ανάργυρος Καραμπουρνιώτης, το όνομα του οποίου φιγουράρει στη λίστα των κορυφαίων τζογαδόρων…


Η ζωή του πολυτάραχη. Η θεά Τύχη του χαμογέλασε και τον κατέστρεψε ταυτόχρονα. Έγινε διάσημος για το σερί του, το οποίο διήρκεσε από τον Δεκέμβριο του 1992 έως τις αρχές του 1995. Σε αυτό το διάστημα ο Καραμπουρνιώτης ξεκίνησε να παίζει πόκερ με 50 δολάρια στην τσέπη και κατέληξε να έχει κερδίσει περίπου 43 εκατομμύρια, κατατροπώνοντας τους καλύτερους παίχτες του κόσμου.

Τελικά, τα χρήματα αυτά χάθηκαν μέσα σε μερικούς μήνες εξαιτίας του πάθους του Κάρας για τα ζάρια.

Έμεινε στον άσο... Τα όσα έζησε θα μπορούσαν να μεταφερθούν στη μεγάλη οθόνη. Δεν είναι υπερβολή. Ήδη, μάλιστα, παραγωγοί του Χόλιγουντ και κινηματογραφιστές από Αγγλία και Γαλλία έχουν προσεγγίσει τον 62χρονο σήμερα παίχτη προκειμένου να γυρίσουν ταινία για τη ζωή του.

Ο Archie Κaras από την Κεφαλονιά δεν ξεχνά τις ρίζες του και προτιμά να εκμυστηρευτεί άγνωστες πτυχές της καριέρας του στο zougla.gr.


Archie γεννήθηκε το 1950 και ζει ακόμη στις ΗΠΑ. Πρόκειται για έναν επαγγελματία παίκτη του πόκερ που έμεινε στην ιστορία για το μεγαλύτερο καταγεγραμμένο ρεκόρ νικών στην ιστορία, το οποίο έχει γίνει γνωστό ως «The Run».

Πολλοί τον θεωρούν τον μεγαλύτερο τζογαδόρο που υπήρξε ποτέ και τον συγκρίνουν με μια ακόμη τεράστια μορφή, τον Nick the Greek.

Ο Karas γεννήθηκε στην Κεφαλονιά και συγκεκριμένα στα Αντυπάτα. Μεγάλωσε σε μια φτωχή
O παράδεισος των τζογαδόρων
οικογένεια. Στην ηλικία των 16 ετών εγκατέλειψε το σπίτι του και ταξίδεψε παράνομα για την Αμερική, όπου δούλεψε αρχικά ως σερβιτόρος.

Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στο Λος Άντζελες. Τα πρώτα χρόνια εργάστηκε σε ένα εστιατόριο που βρισκόταν δίπλα σε κατάστημα με μπιλιάρδο και μπόουλινγκ. Εκεί έμαθε να παίζει μπιλιάρδο και γρήγορα έφτασε να κερδίζει περισσότερα χρήματα από το παιχνίδι παρά από τη δουλειά του ως σερβιτόρου. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με το πόκερ και έως το 1992 είχε καταφέρει να κερδίσει 2 εκατ. δολάρια από το παιχνίδι, τα οποία όμως έχασε σε παρτίδες πόκερ με υψηλά πονταρίσματα.