Βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση κατά του αντιδημάρχου Ηρακλείου Κρήτης

Αυτό είναι το πρόσωπο που αναζητά η Αστυνομία για να διευκρινιστεί εάν εμπλέκεται ή όχι στη δολοφονική επίθεση εναντίον του Πέτρου Ινιωτάκη το απόγευμα της περασμένης Τρίτης.

Οι κινήσεις του καταγράφηκαν από κάμερα ασφαλείας στην οδό Ευρώπης λίγα δευτερόλεπτα πριν ξεκινήσει ο εφιάλτης για τον αντιδήμαρχο και επί τέσσερα 24ωρα οι αστυνομικοί έχουν κινήσει γη και ουρανό για να τον βρουν. Το βίντεο-ντοκουμέντο που εξασφάλισε και παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων η "ΚΡΗΤΗ ΤV" έχει ήδη στη διάθεσή της η Ασφάλεια Ηρακλείου από την Τέταρτη.
Στο βίντεο-ντοκουμέντο, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου διακρίνεται να περπατά στο πεζοδρόμιο της οδού Ευρώπης το απόγευμα της Τρίτης στις 18:45:09. Κατευθύνεται στο αυτοκίνητό του που βρισκόταν λίγα μέτρα παραπέρα.
Ο ψηλός γεροδεμένος άνδρας, που φορά στο κεφάλι κουκούλα από το μπουφάν, διακρίνεται 20 δευτερόλεπτα αργότερα να βγάζει με το δεξί του χέρι από το μπουφάν ένα αντικείμενο που κρατά στα χέρια.
Διασχίζοντας με κανονικό βήμα τη δεξιά πλευρά του πεζοδρομίου, κινούμενος προς το σημείο που έχει παρκάρει το όχημά του ο Πέτρος Ινιωτάκης, έχει το κεφάλι του σκυμμένο την ώρα που περνά από το πεδίο λήψης της κάμερας, μέχρι που χάνεται από αυτό.
Εκτιμάται πως εάν σχετίζεται με την επίθεση τον παρακολουθούσε διακριτικά και όντας στο απέναντι πεζοδρόμιο είχε καλύτερη οπτική επαφή. 


Μόλις ο κουκουλοφόρος περνά από την κάμερα - το υλικό της όποιας εξασφάλισε η "ΚΡΗΤΗ ΤV" και έχει ήδη η Ασφάλεια - ξαφνικά για περίπου 2 λεπτά η κίνηση σταματά. Ούτε όχημα ούτε πεζός περνούν από το σημείο. Προσδιορίζεται ως ο χρόνος που σημειώθηκε η επίθεση.
Στις 6 και 47 πια λεπτά, από την πλευρά του πεζοδρομίου που περπατούσε ο Πέτρος Ινιωτάκης νωρίτερα, ένα άτομο φεύγει από την οδό Ευρώπης. Είτε δεν έχει δει το παραμικρό είτε διακριτικά με αργό βήμα απομακρύνεται.

http://www.neakriti.gr/