Μοντέλο πανελίστρια που είχε συλληφθεί για πορνεία ...βρέθηκε με 330.000 ευρώ σε τράπεζες στην Κύπρο

Oλοκληρώθηκε η έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, σχετικά με νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, από άτομα που εμπλέκονται σε παραβάσεις της νομοθεσίας για τα εκδιδόμενα πρόσωπα.


Πρόκειται για 30χρονη υπήκοο Σερβίας και τον 49χρονο ομογενή σύζυγό της, οι οποίοι, όπως προέκυψε, τα έτη 2010 - 2013, είχαν αποκομίσει χρηματικό ποσό ύψους 330.000 ευρώ τουλάχιστον, που διοχέτευσαν σε Κυπριακή Τράπεζα.

Όπως εξακριβώθηκε, το χρηματικό ποσό αποτελεί μέρος εγκληματικού προϊόντος, που αποκόμισαν με παράνομη δραστηριότητα και κυρίως από αυτή της 30χρονης, η οποία το 2010 είχε συλληφθεί για παράβαση της νομοθεσίας για τα εκδιδόμενα επ’ αμοιβή πρόσωπα.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της έρευνας και κατόπιν άρσης του τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου των δραστών, διαπιστώθηκε ότι το χρονικό διάστημα 2007 - 2009, οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί (κοινοί και ατομικοί) πιστώθηκαν με το ποσό των 175.826,6 ευρώ, το οποίο υπερβαίνει τα δηλωθέντα τα αντίστοιχα έτη ακαθάριστα εισοδήματα τους, χωρίς να εξακριβώνεται η πηγή προέλευσής του.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το έτος 2010 είχαν δηλώσει συνολικά 23.989 ευρώ, ενώ το έτος 2011, η 30χρονη είχε δηλώσει ζημία 14.212 ευρώ και ο 49χρονος μηδενικό εισόδημα. Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, πρόκειται για το μοντέλο Μίνα Ιορδανίδου, η οποία συμμετείχε παλαιότερα ως πανελίστρια σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Επιπλέον, είναι σε εξέλιξη ο έλεγχος μεταφοράς κεφαλαίων (συνολικά 284.000 ευρώ) σε τραπεζικό λογαριασμό Κυπριακού τραπεζικού ιδρύματος, με δικαιούχο την 30χρονη. Για την ερευνώμενη υπόθεση έχει ήδη αποσταλεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις Κυπριακές αρχές.

Σημειώνεται ότι η όλη διαδικασία διενεργήθηκε σε συνδυασμό με αντίστοιχη έρευνα της Αρχής Καταπολέμησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου.

Η σχηματισθείσα δικογραφία επανυπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
http://www.zougla.gr/