Στη σιδηρόφρακτη Θεσσαλονίκη η στρατιωτική παρέλαση (φωτ.-ενημέρωση)

Με τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Στο Σύνταγμα, πραγματοποιήθηκε μαθητική παρέλαση με τη συμμετοχή μόνο σημαιοφόρων και παραστατών των σχολείων (αναλυτικά, εδώ)

Η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε στις 11 το πρωί, ενώ νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ' Σώματος στρατού. Την παρέλαση από την πλευρά της κυβέρνησης παρακολούθησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημ. Αβραμόπουλος.

Αμέσως μετά την παρέλαση πραγματοποιήθηκε επίδειξη με ακροβατικά από σκάφος F16 της Πολεμικής Αεροπορίας. Στη Θεσσαλονίκη επί ποδός τέθηκαν 2.000 αστυνομικοί. Υπό το φόβο των επεισοδίων, αποκλεισμένη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η εξέδρα των επισήμων. Οι πολίτες παρακολούθησαν την παρέλαση από απόσταση και πίσω από κιγκλιδώματα που τοποθετήθηκαν στην αρχή και στο τέλος της.


12.34: Κάγκελα παντού




Ισχυρά τα μέτρα της αστυνομίας και φέτος στη στρατιωτική παρέλαση
Αποκλεισμένη ήταν από νωρίς το πρωί η περιοχή όπου θα γίνει η στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης υπό το βλέμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια ενώ στον αέρα βρίσκεται το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.
Όπως φαίνεται και από την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας «την 28-10-2014 το τμήμα της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου από τη συμβολή της με την οδό 28ης Οκτωβρίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Καραϊσκάκη, θα παραμείνει κλειστό για το κοινό».
«Οι επιθυμούντες να παρακολουθήσουν την παρέλαση παρακαλούνται όπως συγκεντρωθούν στο υπόλοιπο τμήμα της οδού», προσθέτει.
Ταυτόχρονα έντονος είναι ο φόβος της ΕΛ.ΑΣ για ενδεχόμενες προσπάθειες διακοπής της παρέλασης από συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας , το επιχειρησιακό σχέδιο της οποίας είναι να μην επιτρέψει σε κανένα πλην των επίσημων προσκεκλημένων και των δημοσιογράφων, να πλησιάσουν σε αρκετές εκατοντάδες μέτρα από την εξέδρα όπου θα βρίσκεται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Γι' αυτό το λόγο εκτός από την απαγόρευση της κυκλοφορίας, της στάσης και της στάθμευσης σε μεγάλο μέρος των δρόμων κοντά στη παρέλαση η ΕΛ.ΑΣ απαγορεύει τη στάθμευση ακόμα και στο παρκινγκ , που βρίσκεται όπισθεν της εξέδρας των επισήμων της παρέλασης επί της οδού Αθαν. Σουλιώτη, από τις  16.00 της 27 Οκτώβρη μέχρι το τέλος της παρέλασης της 28 Οκτώβρη.
Ήδη κατά τη διάρκεια της εβδομάδας στάλθηκαν οι προσκλήσεις πέρα από όσους θα είναι στην εξέδρα των επισήμων και σε εκείνους που θα μπορούν να βρίσκονται εντός του κλοιού της αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες προσκλήσεις στάλθηκαν σε εκπροσώπους κομμάτων, διευθυντές ΜΜΕ, επιμελητήρια, φορείς, αιρετούς κ.α. Επιπλέον στο κέντρο της πόλης έχουν στηθεί κιγκλιδώματα ενώ πάνω από 2000 αστυνομικοι βρίσκονται στους δρόμους. Μάλιστα για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και του επιχειρησιακού σχεδίου πληροφορίες αναφέρουν πως διμοιρίες των ΜΑΤ μεταφέρθηκαν από την Αθήνα.
- See more at: http://left.gr/