Δημόσιοι υπάλληλοι έστειλαν με εμβάσματα στο εξωτερικό 1,45 δισ. ευρώ

Συνολικά 5.260 υπάλληλοι του Δημοσίου έστειλαν μέσω εμβασμάτων σε τραπεζικά ιδρύματα της αλλοδαπής αθροιστικά το ποσό του 1,45 δισ. Ευρώ.
Οι έλεγχοι γίνονται στο πλαίσιο της εντολής που έδωσε τον Δεκέμβριο του 2013 ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης για τον έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης των δημοσίων υπαλλήλων που έστειλαν χρηματικά εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού τα τελευταία χρόνια.
Από την εξέταση των στοιχείων που διαβιβάστηκαν από τη ΓΓΔΕ στο ΣΕΕΔΔ τον Οκτώβριο του 2014, προκύπτει ότι ο μέσος όρος των εμβασμάτων ανά υπάλληλο προσεγγίζει τα 275.000 ευρώ, ενώ 329 εξ αυτών έχουν στείλει εμβάσματα που συνολικά υπερβαίνει το καθένα τις 600.000 ευρώ.
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία αποδεικνύεται ότι από τους 5.260 υπαλλήλους, οι 415 αποχώρησαν από το Δημόσιο για διαφόρους λόγους, μετά την έναρξη του ελέγχου.
Με δεδομένο ότι για τους 415 πρώην πλέον υπαλλήλους το ΣΕΕΔΔ δεν έχει μετά την αποχώρησή τους αρμοδιότητα ελέγχου για την περιουσιακή τους κατάσταση, o κ. Νομικός, με εντολή του κ. Μητσοτάκη διαβίβασε τα σχετικά στοιχεία στη ΓΓ Δημοσίων Εσόδων κ. Σαββαϊδου για τις δικές της ενέργειες.
Από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων ανέφερε πως για όσους υπάλληλους του υπουργείου Οικονομικών έκαναν εμβάσματα την επίμαχη περίοδο διενεργήθηκε προκαταρτικός έλεγχος από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων, ενώ παράλληλα διενεργείται φορολογικός έλεγχος από το ΚΕΦΟΜΕΠ.
Φορολογικός έλεγχος επίσης θα διενεργηθεί  για όσους υπαλλήλους του Δημοσίου έχουν πλέον αποχωρήσει για διαφόρους λόγους.

http://www.koutipandoras.gr/