H πόλη του απόλυτου τρόμου ! Εδώ είναι κέντρο των Τσιχαντιστών . (βίντεο)

Πρόκειται για ένα βίντεο-ντοκουμέντο, μια "κλεφτή" ματιά στο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, την πόλη Ράκα στη Συρία.

Μια γυναίκα που δεν αποκαλύπτει για προφανείς λόγους την ταυτότητα της, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του κόσμου.
Η γυναίκα φορώντας το επιβαλλόμενο νικάμπ το οποίο αφήνει ακάλυπτα μόνο τα μάτια των γυναικών, σύμφωνα με τη σαρία, και έχοντας ενσωματωμένη πάνω της μια κάμερα βγαίνει στους δρόμους της Ράκα καταγράφοντας εικόνες με κίνδυνο της ζωής της.
Στα πλάνα φαίνονται παντού μαχητές τζιχαντιστές κρατώντας όπλα, ακόμα και γυναίκες με κρεμασμένα στις πλάτες τους τουφέκια.
Κάποια στιγμή ένα αυτοκίνητο σταματά μπροστά από τη γυναίκα και ο άντρας οδηγός της λέει ότι θα πρέπει να προσέχει περισσότερο την εμφάνισή της καθώς το νικάμπ της δεν καλύπτει εντελώς το πρόσωπό της. Αυτή ζητά συγγνώμη
Το βίντεο προβλήθηκε στην γαλλική τηλεόραση η οποία και έλαβε το ντοκουμέντο από την νεαρή. Σε άλλη στιγμή του βίντεο, η γυναίκα μπαίνει σε ένα ίντερνετ καφέ, όπου γυναίκες συνομιλούν στα γαλλικά με συγγενείς τους από τη Γαλλία.
Πολλές γυναίκες έχουν φύγει από τη Γαλλία για να μεταβούν στο Ισλαμικό Κράτος ακολουθώντας τους συζύγους τους που στηρίζουν το ISIS.
Το συγκλονιστικό βίντεο-ντοκουμέντο:

Μαρτυρία από τη Ράκα. Εκτελέσεις, σταυρώσεις και δημόσιοι αποκεφαλισμοί

Την Τετάρτη, το SkyNews δημοσίευσε μαρτυρία φοιτητή που διηγείται πώς οι ισλαμιστές αρπάζουν παιδιά από τις οικογένειές τους και τα εκπαιδεύουν για να γίνουν μαχητές και πληροφοριοδότες.
"Το Ισλαμικό Κράτος λέει σε νέα παιδιά, μεταξύ 16 και 18 ετών: θα σας δώσουμε χρήματα, αν μας πείτε ποιοι μιλούν για μας ή ποιοι λένε κάτι κακό για μας".
"Υπάρχει στρατόπεδο για παιδιά κάτω των 16 ετών. Οι τζιχαντιστές πήραν πολλά παιδιά χωρίς να το γνωρίζουν οι οικογένειές του και είναι πολύ άσχημο. Είναι ένα ειδικό στρατόπεδο για νέους ανθρώπους. Τους μετατρέπουν σε βόμβα… σε μια ωρολογιακή βόμβα".
Σχολιάζοντας τις πρώτες αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ και Αράβων συμμάχων τους σε συριακό έδαφος λέει ότι "υπάρχει θυμός γιατί καταστρέφεται η πόλη, αλλά ορισμένοι έχουν αποδεχθεί ότι πρέπει να κάνουν μια συμφωνία με το διάβολο για να απαλλαχθούν από το Ισλαμικό Κράτος. Άλλοι ωστόσο πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ νοιαζόταν πραγματικά για τον κόσμο, ο Ομπάμα θα είχε δράσει όταν ο Άσαντ πέρασε την κόκκινη γραμμή", αναφερόμενος προφανώς στην χρήση χημικών όπλων πέρυσι, για την οποία κατηγορείται ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ.
"Δεν υπάρχουν νοσοκομεία στη Ράκα τώρα. Όταν γίνεται μια επιδρομή (πρότερα από τις δυνάμεις του Άσαντ) οι τραυματίες μεταφερόταν σε μικρά (αυτοσχέδια) νοσοκομεία εντός κατοικιών, χωρίς κανένα εξοπλισμό. Κόσμος πεθαίνει στο δρόμο. Το Ισλαμικό Κράτος έχει τα δικά του νοσοκομεία στα οποία δεν επιτρέπονται πολίτες. Υπάρχουν πολλές εκτελέσεις, κρυφές εκτελέσεις και δημόσιες, ειδικά μετά τους λόγους της Παρασκευής, σταυρώσεις, αποκεφαλισμοί και τέτοια πράγματα", καταλήγει.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με έδρα στη Βρετανία, ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 20 μαχητές σκοτώθηκαν σε δύο αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα.
Νωρίτερα, ανακοίνωσε ότι 30 μαχητές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν σε επιδρομές δυτικά από το Χαλέπι, αλλά αργότερα ανέβασε τον αριθμό σε 50. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις επιδρομές σκοτώθηκαν και οκτώ άμαχοι, ανάμεσά τους και τρία παιδιά.
Μιλώντας στο Associated Press, ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντουραμάν, είπε ότι επλήγησαν σημεία ελέγχου στη Ράκα και σε περιοχές γύρω από αυτήν.
Νωρίτερα, πληροφορίες έκαναν λόγο για τουλάχιστον οκτώ νεκρούς αμάχους, ανάμεσά τους και παιδιά.
Πηγή: Dailymail , SkyNews