«Γιατί δεν κατέθεσα τελικά μηνυτήρια αναφορά κατά του Άδωνι Γεωργιάδη»



Όπως δήλωσα και χθες, συνέταξα μηνυτήρια αναφορά κατά του κ. Γεωργιάδη για τις δημόσιες δηλώσεις του στις 23 και 24-9-2014, οι οποίες ήταν ικανές να προκαλέσουν και προκάλεσαν φόβο στους Έλληνες πολίτες για το εθνικό μας νόμισμα.


Λίγο πριν την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς μου, έλαβα γνώση των σημερινών δηλώσεων του κ. Γεωργιάδη με τις οποίες ανασκεύασε τις προηγούμενες δηλώσεις του.

Επειδή, με την μηνυτήρια αναφορά μου αυτή είχα σκοπό να αποδειχτεί ότι δεν κινδυνεύει το εθνικό νόμισμα σε περίπτωση αλλαγής της Κυβέρνησης και κατά τον τρόπο αυτό να αποφευχθεί η μαζική απόσυρση  των καταθέσεων των πολιτών από τις τράπεζες, σκοπός ο οποίος επιτεύχθηκε μετά την ανασκευή των δηλώσεων του κ. Γεωργιάδη, για τον λόγο αυτό αποφάσισα να μην καταθέσω την μηνυτήρια αναφορά.

Ευελπιστώ, ότι τόσο ο κ. Γεωργιάδης όσο και κάποια μέλη της Κυβέρνησης θα είναι πιο προσεκτικοί στις δηλώσεις τους ώστε οι Έλληνες πολίτες να κρίνουν ελεύθερα το κόμμα που θα ψηφίσουν και όχι υπό το καθεστώς φόβου.

Δηλώνω κατηγορηματικά, ότι οποιοσδήποτε στο μέλλον επιχειρήσει να ενσπείρει φόβο στους πολίτες, με δηλώσεις που θα θέσουν σε κίνδυνο το νόμισμα και την οικονομία γενικότερα της Χώρας μας, θα με βρει αντιμέτωπη.



Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα
Βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης