«Κρυφή» συνάντηση στελεχών ΣΥΡΙΖΑ με τον Στουρνάρα

Στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος... προσέφυγαν υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ενημερωθούν για το ενδεχόμενο μαζικής φυγής καταθέσεων από τη χώρα σε περίπτωση που η αξιωματική αντιπολίτευση γίνει κυβέρνηση, όπως είπε ευθέως ο Άδωνις Γεωργιάδης.


Τρία στελέχη της Κουμουνδούρου, που συνιστούν το οικονομικό επιτελείο του αλέξη Τσίπρα, οι Γιάννης Δραγασάκης, Γιώργος Σταθάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος, ζήτησαν να συναντήσουν τον Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να του τονίσουν ότι «δεν υπάρχει κανένας φόβος για φυγή καταθέσεων» σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την εξουσία.

Η συνάντηση προκάλεσε κύμα φημολογιών περί «κρυφής συνάντησης» ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ, κύκλοι της Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι όχι μόνο το τμήμα οικονομικής πολιτικής, αλλά όλα τα τμήματα του κόμματος πραγματοποιούν και θα εντείνουν τις επαφές τους με θεσμικά όργανα, προκειμένου να εμπεδωθεί η εικόνα ότι «κάθε θεσμικός παράγοντας πλέον θα ελέγχεται», καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «κυβέρνηση εν αναμονή».

Στη συνάντηση, που έγινε κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ, συζητήθηκε επίσης η γενικότερη κατάσταση του τραπεζικού συστήματος, αλλά και η προοπτική αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) που έχουν απομείνει.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκαν υπέρ του κρατικού ελέγχου του Ταμείου και ο κ. Δραγασάκης πρότεινε να αξιοποιηθούν για δημοσιονομικούς σκοπούς τα 10 δισ. ευρώ που απέμειναν από την ανακεφαλαιοποίηση, τα οποία -όπως είπε- η κυβέρνηση έχει αφήσει να «λιμνάζουν» στο ΤΧΣ.

http://www.zougla.gr/