5.345,50 ευρώ για "οικογενειακό" ταξιδάκι του Βορίδη στο Μιλάνο...όταν πεθαίνουν ασθενής γιατι δεν έχουν ασφάλιση !

Συν γυναιξί και τέκνοις, λέει ο θυμόσοφος λαός, συν αστυνομικού και συμβούλων, λέει ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, ο οποίος πήγε για ένα τετράημερο στο όμορφο Μιλάνο όπου συμμετείχε στο Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Βυongiorno Italia, Buongiorno Maria con gli occhi pieni di malinconia… αλλά όπου μάτια μελαγχολικά, της Ελλάδας είναι τα παιδιά.

Πέντε χιλιάδες ευρώ κόστισε το ταξί, αλλά κατάφεραν με τόσα λίγα χρήματα να ταξιδέψουν σχεδόν όλοι οι στενοί συνεργάτες του Υπουργείου. Ο υπουργός Υγείας πήρε τον αστυνομικό του αλλά και τον κυρ-Βασίλη,τον Γενικό Γραμματέα, τον κυρ-Αντώνη και την κυρα-Ελένη, τους δύο δηλαδή συμβούλους σε θέματα Υγείας αλλά και την κυρία Παναγιώτα, η οποία είναι νομική σύμβουλος στο γραφείο του υπουργού.

Και ως γνωστόν επειδή οι Ιταλοί φημίζονται για την «απλοχεριά» τους (σκωπτικά πολλοί λένε ότι οι γείτονες είναι ικανοί προκειμένου να κάνουν οικονομία να πιουν μια κόκα-κόλα με έξι καλαμάκια, μία για έξι δηλαδή)κάλυψαν μόνο δύο διανυκτερεύσεις για τον υπουργό και μία για τον Γενικό του.

Σκοπός του ταξιδιού η συμμετοχή της αντιπροσωπείας στο Άτυπο Συμβούλιο των υπουργών με θέμα «Καινοτόμα συστήματα Ορίζοντες Υγείας».

Με το αζημίωτο, φυσικά, 5.345,50 ευρώ. Ένα κάρο λεφτά για να μας φέρουν καινοτομίες από τη γείτονα χώρα, όπως περικοπές στις δαπάνες, στα φάρμακα, στις ιατρικές εξετάσεις, στους γιατρούς που δεν πληρώνονται υπερωρίες, στους ασθενείς που δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει…

Για τον κύριο Μαυροειδή ήταν αυτός ο ανασχηματισμός! Τρέλανε μέχρι και τον Άδωνι, ο οποίος βλέπει πλέον παντού δραχμές…

Μία νύχτα μόνο, μια νύχτα μόνο…που λέει και το λαϊκό άσμα του μεγάλου Πασχάλη Τερζή.

http://www.zougla.gr/