Οργή στο διαδίκτυο για ρεπόρτερ που ανοίγει και δείχνει σας ρεπορτάζ τις αποσκευές επιβατων του μοιραίου μπόινγκ


Η εικόνα που μεταφέρθηκε από την κάμερα του Sky News με τον ανταποκριτή του δικτύου να περιεργάζεται μία αποσκευή και να σηκώνει ψηλά ώστε να φανούν στους δέκτες ένα παγούρι σε ροζ θήκη, κλειδιά αυτοκινήτου και όσα άλλα μετέφερε στη βαλίτσα του ένας από τους άτυχους επιβάτες του μοιραίου αεροσκάφους, σόκαρε τους τηλεθεατές.


Παρά την παραδοχή του, δεκάδες ήταν τα σχόλια εξαγριωμένων τηλεθεατών που καταδίκασαν την ενέργεια του Μπρέιζιερ, χαρακτηρίζοντας την «αρρωστημένη» και «ασεβή».
Μετά την κατακραυγή ο τηλεοπτικός σταθμός και ο ίδιος ο ρεπόρτερ ζήτησαν συγγνώμη για την προσβολή, χωρίς παρόλα αυτά να έχει γίνει γνωστό αν θα επιβληθούν κυρώσεις στον δημοσιογράφο ή αν του θα του ζητηθεί να αποχωρήσει από την ανατολική Ουκρανία.
Στο μεταξύ, πολλοί είναι οι χρήστες του Twitter που διερωτώνται γιατί ο ρεπόρτερ παραμένει στη θέση του, ενώ παραγωγός του ραδιοφωνικού σταθμού του βρετανικού δικτύου BBC κάλεσε το Sky News να δώσει εντολή στους δημοσιογράφους του να σταματήσουν «να περιφέρονται ανάμεσα στα προσωπικά αντικείμενα των επιβατών της πτήσης MH17. Δε θα έπρεπε να το κάνει αυτό, είπε. Αλήθεια, Σέρλοκ; Αυτά τα αντικείμενα είναι ιερά για τους συγγενείς. Απαίσιο».


Παράλληλα, ο καθηγητής Δημοσιογραφίας, Τζό Γουάτσον, χαρακτήρισε το περιστατικό «φρικτή στιγμή για τη δημοσιογραφία».
 http://www.protothema.gr/