Γιατί ο εισαγγελέας ζήτησε την προφυλάκιση της Ζαρούλιας

Την προφυλάκιση της βουλευτή Ελένης Ζαρούλια, συζύγου του Ν. Μιχαλολιάκου πρότεινε στο Δικαστικό Συμβούλιο ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος.


Σε πέντε ημέρες τα μέλη του Συμβουλίου Εφετών θα αποφασίσουν με ποιον τρόπο πρέπει να αρθεί η διαφωνία του εισαγγελέα με τις δυο ανακρίτριες. Αν δηλαδή πρέπει να προφυλακιστεί ή να κρατηθεί σε κατ΄οίκον περιορισμό, πλην των κοινοβουλευτικών δραστηριοτήτων της.

Σύμφωνα με την πρόταση Ντογιάκουν η Ζαρούλια είναι ύποπτη τέλεσης και νέων εγκλημάτων, αν αφεθεί ελεύθερη.

Το σκεπτικό είναι στο κλίμα του κατηγορητηρίου, το οποίο της καταλογίζει προτροπή σε εγκλήματα με τις ομιλίες της, οι οποίες χαρακτηρίζονται από μάρτυρες ως κηρύγματα μίσους. Πολλές από αυτές είχαν και ρατσιστικά μηνύματα.

Η Ζαρούλια απολογήθηκε τη Τετάρτη, επικαλέσθηκε το δικαίωμα σιωπής και σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος της θεωρείται ως μία εκ των «επισήμων εκφραστών» των θέσεων και παράνομων δράσεων της εγκληματικής οργάνωσης.

Της αποδίδεται, επίσης, όπως και σε όλους τους βουλευτές συγκατηγορουμένους της, «από κοινού διεύθυνση» της οργάνωσης, ενώ τονίζεται ότι είχε, όπως και οι συνάδελφοι της, τη δυνατότητα να αναφέρεται «απευθείας στον αρχηγό».