Ξεσάλωσε ο Μητροπολίτης Πειραιά...μοίραζε ψηφοδέλτια με τρόφιμα , ..όπως καταγγέλθηκε ι και τα χώνει στο Δρίτσα ...ΗΜΑΡΤΟΝ

Δυο μέρες μετά τις εκλογές και τη νίκη του Γιάννη Μώραλη στον Πειραιά, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ με μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση απαντά στον συνδυασμό του Θοδωρή Δρίτσα «Το Λιμάνι της Αγωνίας- Πειραιάς η Πόλη μας» για την καταγγελία που είχε κάνει προεκλογικά, στον πρώτο γύρο των εκλογών, σύμφωνα με την οποία, ενορία του Πειραιά μοίραζε φαγητό και πάνω στα πακέτα υπήρχαν ψηφοδέλτια του Γ.Μώραλη. 

Ο κ. Σεραφείμ κατηγορεί τον συνδυασμό γιατί δεν επικοινώνησε με την εκκλησία να την ενημερώσει για το πρόγραμμά του και να ακούσει και να συνεκτιμήσει τις απόψεις της. Επειδή λοιπόν δεν το έκανε αυτό ο συνδυασμός, κατά τον Σεραφείμ αποδεικνύει «την μονοδιάστατη, κοντόθωρη, ανιστόρητη, στρατευμένη, αντιδημοκρατική, αγκυλωμένη και με παρωπίδες, στρεβλή θεώρηση της πραγματικότητας και καταδεικνύει το αποτυχημένο μαρξιστικο-λενινιστικό κοσμοείδωλό του, που 70 χρόνια στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού προσέφερε γκουλάγκς, μυστικές αστυνομίες, ψυχιατρεία και τις περίφημες δίκες της Μόσχας με τις αλλεπάλληλες εκτελέσεις των πρώην συντρόφων».
   
Δήλωση Θοδωρή Δρίτσα:
«Ενημερώθηκα τηλεφωνικά από συνεργάτη μου, μόλις τώρα, αναφορικά με το "Ανακοινωθέν" του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιώς  ΣΕΡΑΦΕΙΜ . Θα απαντήσω μόλις βρεθώ σε χώρο όπου θα μπορώ να το αναγνώσω .
Οφείλω όμως ,ως πρώτη απάντηση, να εκφράσω την ειλικρινή λύπη μου . Η ταπεινότητα της θρησκευτικής πίστης την οποία έμαθα  να σέβομαι από τους γονείς μου , δεν συνταιριάζει με εκφράσεις διαποτισμένες από φανατισμό και προκατάληψη .
Επιφυλάσσομαι για εκτενή απάντηση.»
- See more at: http://left.gr/