Συγκυβέρνηση του αέρα ...

Μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να συζητήσουν για τα μηνύματα της κάλπης, αλλά κυρίως να σχεδιάσουν τις πρωτοβουλίες που θα πρέπει απο κοινού να πάρουν θα έχουν Σαμαράς και Βενιζέλος αφού θα συνταξιδέψουν για το αποψινό δείπνο των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες.

Δυο ημέρες πριν από το καθοριστικό τους ραντεβού το απόγευμα της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου, οι δυο κυβερνητικοί εταίροι θα επιχειρήσουν να βρουν έναν κοινό τόπο για τις απαραίτητες αλλαγές σε πολιτικές και πρόσωπα που θεωρούνται πλέον δεδομένες και προσδιορίζονται χρονικά περί τα μέσα Ιουνίου.
Ήδη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έχει μαζί του το "σήμα" που του έδωσαν τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και της Εκλογικής Επιτροπής για "μια κυβέρνηση με περισσότερο προοδευτικό πρόσημο", με ταυτόχρονο κάλεσμα σε άλλες δυνάμεις και πρόσωπα για συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα.
Θέμα χρόνου θεωρείται άλλωστε η επιστροφή στις τάξεις του κόμματος των κυρίων Ανδρέα Λοβέρδου και Χρήστου Αηδόνη, με πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο υπουργοποίησης τους, αυξάνοντας και τον αριθμό των βουλευτών που στηρίζουν την δικομματική κυβέρνηση.
Και δεν είναι μόνο αυτό, αφού ο κ. Βενιζέλος φέρεται αποφασισμένος να βάλει στο τραπέζι θέμα εκλογικού νόμου στην κατεύθυνση της κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών που δίνεται στο πρώτο κόμμα.
http://news247.gr