Βροχή από σφαίρες με Καλάσνικοφ έξω από το σπίτι του Γερμανού Πρέσβη

Μεγάλη κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή του Χαλανδρίου, έπειτα από πυροβολισμούς που «έπεσαν» στις 03:30 τα ξημερώματα, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, έξω από την κατοικία του πρέσβη της Γερμανίας.


Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικοί, καθώς και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας -η οποία ανέλαβε τις έρευνες- και συλλέγουν πληροφορίες και στοιχεία για το συμβάν, ενώ έχει αποκλειστεί όλη η οδός Εθνικής Αντιστάσεως. 

Οι δράστες της επίθεσης, σύμφωνα με τη μαρτυρία του σκοπού, ήταν τέσσερις. Τα άτομα αυτά πλησίασαν με μηχανές το σπίτι που βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 52 στο Χαλάνδρι και πυροβόλησαν περισσότερες από 20 φορές, με τουλάχιστον τέσσερις κάλυκες να σφηνώνονται στην καγκελόπορτα. Κανείς τους, ωστόσο, δεν πυροβόλησε προς το μέρος του.

Όπως, τέλος, ανέφερε στην αστυνομία, οι δράστες διέφυγαν από την συμβολή των οδών Αποστολοπούλου και Χίου.

Δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός από το περιστατικό.

Η αστυνομία έχει συλλέξει, σύμφωνα με πληροφορίες, περί τους 50 κάλυκες από καλάσνικοφ από το σημείο, ενώ έχει προχωρήσει και σε 3 προσαγωγές. Μάλιστα, οι αξιωματικοί της αστυνομίας εκτιμούν ότι υπάρχει περίπτωση να έχουν χρησιμοποιηθεί δύο όπλα ή διπλή γεμιστήρα.
http://www.zougla.gr/