Πρωτοχρονιά χάους ...στην Ελλάδα και στις εφορίες !


Ευτυχώς που υπάρχει το twitter και ο ΑΝΤ1  και συντονίζει το υπουργείο Οικονομικών ... Δείτε θέμα :
Το αδιαχώρητο επικρατεί για μία ακόμη ημέρα στις εφορίες όλης της χώρας, καθώς σήμερα Τρίτη είναι η τελευταία ημέρα που διαθέτουν οι φορολογούμενοι για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας ή για να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας.
Αν και ο γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων Χάρης Θεοχάρης ανέφερε ότι η απόφαση για παράταση της πληρωμής των τελών κυκλοφορίας ανήκει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η πολυπόθητη παράταση θα δοθεί.

Την ίδια ώρα με δηλώσεις του στο zougla.gr ο γενικός γραμματέας εσόδων Χάρης Θεοχάρης ξεκαθάρισε ότι οι εφορίες θα παραμείνουν ανοιχτές για όσο χρειαστεί.

Δηλαδή μέχρι να εξυπηρετηθούν όλοι οι πολίτες οι οποίοι έχουν σπεύσει να προμηθευθούν τα τέλη κυκλοφορίας ή να παραδώσουν πινακίδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν σημειωθεί ήδη εντάσεις και διαπληκτισμοί ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στο νομό Ηρακλείου έχουν παραδοθεί 4.000 πινακίδες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της γενικής γραμματείας εσόδων, σε σχέση με πέρυσι πληρώθηκαν τέλη για 250.000 έως 300.000 περισσότερα οχήματα, ενώ οι εκτιμήσεις θέλουν για περισσότερα από 1 εκατ. οχήματα να μην έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας.
Πρόστιμα - φωτιά

Ωστόσο, όσοι δεν έχουν καταθέσει πινακίδες και δεν έχουν πληρώσει τέλη, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα – φωτιά. Θα κληθούν δηλαδή, να πληρώσουν ποσό ίσο με το διπλάσιο των τελών κυκλοφορίας.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να καταθέσουν τις πινακίδες τη νέα χρονιά, καθώς θα θεωρηθούν υπόχρεοι για την καταβολή προστίμου.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών οκτώ στους δέκα ιδιοκτήτες Ι.Χ. έχουν πληρώσει τέλη και αυτή είναι η αιτία που το οικονομικό επιτελείο θεωρεί ότι θα αποφύγει να προχωρήσει σε παράταση. Τα έσοδα που έχουν συγκεντρωθεί έως σήμερα ανέρχονται στα 900 εκατ. ευρώ με το στόχο να προβλέπει 1,2 δισ.

Επίσης, υπολογίζεται ότι περίπου 100.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ. έχουν καταθέσει πινακίδες, με το οικονομικό επιτελείο να εκτιμά ότι ο αριθμός αυτός δεν ξεπεράσει τις 120.000 μέχρι να λήξει η διαδικασία σήμερα το μεσημέρι.

Ταυτόχρονα, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι εφορίες σε όλη τη χώρα θα παραμείνουν κλειστές στις 2 και 3 Ιανουαρίου.

Θεοχάρης για τέλη κυκλοφορίας: Δεν υπάρχει λόγος για παράταση
Δεν υπάρχει λόγος να δοθεί παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας τόνισε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χ. Θεοχάρης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι πληρώθηκαν περίπου 5 εκατομμύρια βεβαιώσεις και η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά. Απομένουν να πληρωθούν μισό εκατομμύριο τέλη κυκλοφορίας.

Για όσους σπεύδουν να καταθέσουν πινακίδες στις εφορίες ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι όσοι πάρουν βεβαίωση ότι πήγαν και δεν εξυπηρετήθηκαν, θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν τις επόμενες μέρες χωρίς πρόστιμο.
http://www.zougla.gr/