Mητροπολίτης δίνει συνέντευξη στην Αυγή !

Σε άλλες εποχές θα ήταν ...εκκλησιαστικό παράπτωμα Μητροπολίτης να δίνει συνέντευξη σε εφημερίδα της Αριστεράς ... Ο Αβρόσιος Καλαβρύτων θα τον είχε αφορίσει επί 3 ...Ομως όταν μιλάμε για τον Μητροπολίτη που τα είχε βάλει με την Χρυσή Αυγή... τα πράγματα αλλάζουν, Οταν οι αγιαστούρες έκαναν εκκλήσεις υπέρ του νεοναζιστικού μορφώματος  ...Δείτε θέμα

Ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος είχε προειδοποιήσει έγκαιρα για το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Μιλώντας στην «Αυγή» μετά τις δολοφονίες του Π. Φύσσα και των δύο μελών της Χρυσής Αυγής, ο Παύλος δεν ξεχωρίζει τους δολοφόνους στα δύο περιστατικά μιλώντας για «μια ακόμη έσχατη περιφρόνηση στο ανθρώπινο πρόσωπο».
Σχολιάζοντας τα ζητήματα του κοινωνικού έργου της Εκκλησίας, αλλά και των σχέσεών της με το Κράτος, ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης μιλά ανοικτά για την αποτυχία του κράτους να φροντίσει τους πολίτες του και σημειώνει ότι η Εκκλησία δεν θα κάνει το πρώτο βήμα για χωρισμό από το Κράτος, αλλά κι ότι «έχει αποδείξει ότι μπορεί να υπάρχει χωρίς αυτό».
Ολόκληρη η συνέντευξη στην έντυπη ΑΥΓΗ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ