Τραγωδία στη Ρόδο: Κατάφερα και κρατήθηκα, μέσα σε 3 δευτερόλεπτα είχαν "χαθεί" οι συνάδελφοί μου

Συγκλονίζει η μαρτυρία του δασκάλου που σώθηκε από τον φονικό χείμαρρο που παρέσυρε τους συναδέλφους του στη Ρόδο.
Ο 39χρονος Ιωάννης Γκίζης μιλά στο Έθνος και στην Ελεύθερο Τύπο, και εξηγεί πως χάθηκαν μέσα στα νερά μπροστά στα μάτια του οι δύο συνάδελφοί του.
Ο άνδρας επέστρεφε από το σχολείο μαζί με την 27χρονη συνάδελφό του που βρέθηκε νεκρή και τον 50χρονο  καθηγητή Αγγλικών ο οποίος ακόμα αγνοείται.
Το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ενώ προσπάθησαν να διασχίσουν τη γέφυρα της Κρεμαστής.
"Επιστρέφαμε από το σχολείο και ο Κώστας προθυμοποιήθηκε να μας γυρίσει σπίτια μας με το αυτοκίνητό του. Πηγαίναμε να περάσουμε τη γέφυρα η οποία ήταν ανοιχτή και δεν είχε διακοπεί από την κυκλοφορία, παρόλο που όλοι γνώριζαν ότι περνά πάνω από την κοίτη του ποταμού και υπήρχε ενημέρωση για εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων. Μέσα σε τρία δευτερόλεπτα τους έχασα από το οπτικό μου πεδίο", λέει στο Έθνος και στον Ελεύθερο Τύπο.
Και συνεχίζει: Καθώς περνούσαμε από τη γέφυρα το αυτοκίνητο βραχυκύκλωσε και ακινητοποιήθηκε. Τα νερά είχαν φουσκώσει και καθώς ανέβηκε η στάθμη, άρχισαν να μπαίνουν στο αυτοκίνητο. Τότε αποφασίσαμε να ανοίξουμε τις πόρτες και να βγούμε έξω. Ο Κώστας γλίστρησε και τον παρέσυραν τα νερά, ενώ είδα να παρασέρνουν και την Αναστασία. Εγώ κατάφερα και κρατήθηκα και μέσα σε τρία δευτερόλεπτα είχαν "χαθεί" και οι δύο ανάμεσα στη λάσπη και τα νερά".
"Κρατιόμασταν χέρι χέρι αλλά κάποια στιγμή γλιστρήσαμε και παρασυρθήκαμε από τα νερά", τονίζει.
Ο αδερφός και ένας θείος της αδικοχαμένης κοπέλας ήρθαν στο νησί να παραλάβουν τη σωρό της. Το πρώτο μέρος που επισκέφτηκαν ήταν η γέφυρα της Κρεμαστής όπου συνέβη το μοιραίο και δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν αντιλήφθηκαν το τι είχε συμβεί. Οι συγγενείς ζητούν εξηγήσεις, επιρρίπτουν ευθύνες και απορούν πως ήταν δυνατόν να μη βρεθεί κανείς από τις αρχές να κλείσει το δρόμο πριν την τραγωδία.