Το αλφαβητάρι του ντέρμπι

T ο Σάββατο (19.30, ΝS1) έχουμε αιώνιο ντέρμπι και το Sport24.gr ξεκινάει από τα... βασικά. Το αλφαβητάρι του Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός επιστρέφει, με 24 στοιχεία του ελληνικού "clasico". Από το Άλφα μέχρι το Ωμέγα λοιπόν και...bonus ένα Quiz για να τεστάρετε τις γνώσεις σας γύρω από τα ντέρμπι των αιωνίων!


 http://www.sport24.gr/
Αιώνιο ντέρμπι θα είναι πάντα, ο κόσμος να χαλάσει. Έχει κουράσει η κουβέντα που γίνεται τα τελευταία χρόνια, λόγω της διαφοράς που υπάρχει στο ρόστερ και στον βαθμολογικό πίνακα, αν το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός είναι ντέρμπι. Εγώ να παίξω θα είναι ντέρμπι, πάει και τελείωσε. Είναι ΑΙΩΝΙΟ, if you know what i mean.
Βάλτε δίχτυα. Αδειάστε τις κερκίδες πίσω από τους πάγκους. Φωνάξτε τη μισή αστυνομική δύναμη Αττικής και περιχώρων. Έτσι προετοιμάζεται η Ελλάδα για ένα ποδοσφαιρικό ντέρμπι. Εγώ λέω να τους αφήσετε ελεύθερους και στη συνέχεια αφού είστε τόσο σίγουροι πως θα γίνουν επεισόδια, να πληρωθούν οι συνέπειες. Για μπαλίτσα ετοιμαζόμαστε όχι για την υποδοχή του τρίτου μνημονίου.
Γιάννης Αναστασίου: Ο Παναθηναϊκός είναι το πρώτο καράβι που αναλαμβάνει. Το κακό γι αυτόν είναι πως το καράβι μπάζει νερά πριν αυτό βγει από το λιμάνι και ο Αναστασίου προσπαθεί να το οδηγήσει στον προορισμό. Μέχρι τώρα έχει δοκιμάσει πολλά, έχει δεχθεί κριτική για τα λάθη και έχει πάρει ελάχιστα έως κανένα μπράβο. Το ντέρμπι μπορεί να τον φτιάξει πολύ ή να τον χαλάσει ακόμα περισσότερο. Απλά πράγματα
Διαιτητής του ντέρμπι θα είναι ο... Πραγματικά δεν με νοιάζει. Ο κάθε διαιτητής είναι επιπέδου Super League με ότι συνεπάγεται αυτό και όποιος θέλει να ασχολείται με τους διαιτητές πριν καν αυτοί πατήσουν το χορτάρι ας αναλώσουν τον διαθέσιμο χρόνο τους για ποδοσφαιρικές συζητήσεις. Αυτοί που δεν ξέρουν τις προηγούμενες ομάδες των Τσόρι-Μπεργκ, γνωρίζουν τα ανάποδα πλάγια του κάθε ρέφερι. Ο νοών νοείτω
Εισιτήρια των 300 ευρώ για παιχνίδι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στη Λεωφόρο, στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης και του βασικού μισθού στων 500 ευρώ και κάτι ψιλά. Κρίμα που η συγκεκριμένη τιμή δεν είναι και η αναγραφόμενη. Η συλλεκτική του αξία θα ήταν ανεκτίμητη.
Ζωή να 'χουν. Αυτό θα είναι το 109ο ντέρμπι μεταξύ των δύο αιωνίων αντιπάλων. Ο Ολυμπιακός προηγείται με 39 νίκες έναντι 26 του Παναθηναϊκού, ενώ 44 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Εντός της πράσινης έδρας έχουμε απόλυτη ισορροπία με 15 νίκες έκαστος και 24 ισοπαλίες.
Ήταν μια φορά κι έναν καιρό ένα αιώνιο ντέρμπι με οπαδούς και των δύο ομάδων. Μετά ήρθε ο κακός ο λύκος και έζησαν αυτοί μόνοι τους και οι άλλοι πάλι μόνοι τους. Καλύτερα δεν έζησε κανείς...
Θέλω να τελειώσει το ντέρμπι και να μην ασχοληθούμε με ανακοινώσεις και κύκλους. Γίνεται; Ε, καλοί μου πρόεδροι;
Ιστορίες από ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού. Αντί να τσακώνεστε κάτω-κάτω στα σχόλια πείτε ιστορίες από ντέρμπι. Αφήστε τα "μπεεε" και τους "λαγούς" στο ζωικό βασίλειο όπου ανήκουν και θυμηθείτε ωραίες στιγμές από αιώνια ντέρμπι. "Δεν θα ξεχάσω εκείνο στο στρατό που παίζαμε στοίχημα τις βραδινές σκοπιές και έκανα γερμανικό για 3 ημέρες σερί."
Καναπές είναι το καλύτερο μέρος για να δεις ένα αιώνιο ντέρμπι. Πλέον φοβάσαι να πας στο γήπεδο και να χαρείς την ξεχωριστή ατμόσφαιρα που προσφέρει ένα τέτοιο παιχνίδι. Οι μεγάλοι δεν θα τα ξαναθυμηθούν και οι μικροί δεν θα τα μάθουν ποτέ.
Λεωφόρος: Το ιστορικό γήπεδο μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό ή να τον... καταστρέψει. Η ατμόσφαιρα θα είναι εκρηκτική και θεωρητικά θα βοηθήσει τους παίκτες του τριφυλλιού. Όσο το παιχνίδι είναι στο 0-0 η έδρα θα δίνει ώθηση, αυτό είναι δεδομένο. Στο 1-0 θα βράζει και ίσως αποσυντονίσει παίκτες του Ολυμπιακού που δεν έχουν ιδέα από το συγκεκριμένο γήπεδο. Το ερώτημα είναι, τι γίνεται στο 0-1.
Μήτρογλου, ο άνθρωπος που κατάφερε να είναι το πρώτο όνομα στην πίστα του ντέρμπι τη χρονιά που ο Βαγγέλης Μαρινάκης ξόδεψε τα περισσότερα εκατομμύρια για μεταγραφές. Ο "πιστολέρο" είναι στην καλύτερη φόρμα της καριέρας του και οι φήμες λένε πως πρόσφατα "σκόραρε" απλά κοιτάζοντας τον αντίπαλο αμυντικό. Έχει τρελή ρέντα και θα είναι ο μεγάλος πονοκέφαλος του Παναθηναϊκού. Κανείς δεν ξέρει αν θα κάνει μεγαλύτερη ζημιά το γκολ που ίσως πετύχει ή ο μετέπειτα πανηγυρισμός.
Να βλέπεις το Σάντερλαντ-Νιουκάστλ την Κυριακή το μεσημέρι και να... μυρίζει η τηλεόραση ντέρμπι. Αυτό λείπει από την αιώνια μονομαχία. Η μυρωδιά του ντέρμπι με αποτέλεσμα να καλύπτει ο Σάββας Θεοδωρίδης το κενό με... άλλες μυρωδιές. Λείπει το πάθος, η αγωνία, η ένταση της προηγούμενης δεκαετίας. Ακόμα και το καθαρό ποδοσφαιρικό μίσος έχει εξαφανιστεί. Γιατί μίσος υπάρχει, αλλά δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο.
Ξερόλες υπάρχουν πολλοί στην Ελλάδα και φυσικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως τα σαλιγκάρια βγαίνουν μετά τη βροχή έτσι και αυτοί εμφανίζονται σε μεγάλο αριθμό μετά τα μεγάλα παιχνίδια, όπως το αιώνιο ντέρμπι. Τους αναμένουμε να σχολιάσουν το "στημένο παιχνίδι", την κακή 11άδα (μετά το τέλος πάντα) και να εξηγήσουν όλους τους κανονισμούς χωρίς όμως ποτέ να τους έχουν διαβάσει.
Ο Μίτσελ είναι ίσως ο μοναδικός προπονητής της πρόσφατης ιστορίας του Ολυμπιακού που βρέθηκε στην εξώπορτα και κατάφερε να γυρίσει τόσο γρήγορα και τόσο θεαματικά το κλίμα υπέρ του. Νίκη στη Λεωφόρο θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο τη θέση του στα μάτια των Ολυμπιακών. Ένα πιθανός θρίαμβος, που έχει χρόνια να έρθει σε ντέρμπι, θα εκτινάξει τις μετοχές του.
Πράνιτς, το βαρύ χαρτί του Παναθηναϊκού στη μεσαία γραμμή και ο μοναδικός που μπορεί να ομορφύνει το πράσινο κέντρο. Από τη δική του παρουσία θα εξαρτηθούν πολλά αφού η ποδοσφαιρική του αξία είναι δεδομένη ακόμα και μετά από την ταλαιπωρημένη καριέρα που είχε και σίγουρα θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη. Μέχρι στιγμής δεν έχει βοηθήσει αλλά αυτά τα παιχνίδια είναι για συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού προσεύχονται να βγει η ποιότητά του στο χορτάρι κάποια στιγμή. Αυτή η στιγμή όμως είναι το ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλο.
Ρεπόρτερ-πολεμικοί ανταποκριτές. Κάπως έτσι αισθάνονται οι συνάδελφοι που πάνε να καλύψουν τα αιώνια ντέρμπι. Σε όλα τα αθλήματα. Μακάρι να πάνε όλα καλά, να κάνουν τη δουλειά τους και να γυρίσουν σπίτι χωρίς κανένα πρόβλημα (σωματικό ή ψυχολογικό).
Σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας. Το μείζον θέμα πριν από κάθε αιώνιο ντέρμπι. Κανείς δεν ασχολείται με προπονήσεις, συστήματα και τι δοκίμασε ο κάθε προπονητής. Λεπτομέρειες. Το ζουμί είναι στις συσκέψεις που γίνονται στη ΓΑΔΑ!
Ταυτόχρονα διεξάγεται και το ντέρμπι στην Αγγλία μεταξύ Άρσεναλ και Λίβερπουλ. Η Premier League έχει βγάλει το πρόγραμμά της πριν οι Έλληνες πάνε διακοπές στις παραλίες και η Super League δεν έχει ακόμα προκήρυξη πρωταθλήματος. Μαντέψετε ποιος έκανε το λάθος και θα μας στερήσει να δούμε ζωντανά αυτό το παιχνίδι.
Ύστερα από 9 αγωνιστικές τα στοιχηματικά νέα έχουν ως εξής: Over και ξερό ψωμί. Ο Ολυμπιακός έχει 29-3 γκολ και μόλις μία ισοπαλία και ο Παναθηναϊκός 3-1-1 εντός έδρας, με 11-10 γκολ.
Φαβορί υπάρχει και δεν έχουμε κανένα λόγο να κρυφτούμε πίσω από κλισέ ατάκες του στυλ "δεν υπάρχουν φαβορί στα ντέρμπι". Ο Ολυμπιακός έχει καλύτερο ρόστερ, έχει καλύτερη 11άδα και παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο. Τι άλλο θες για να δώσεις τον τίτλο του φαβορί σε μία ομάδα;
Χ, το αποτέλεσμα που όσο περίεργο και αν ακούγεται θα ικανοποιήσει τους γηπεδούχους του ντέρμπι. Θέλετε ανάλυση; Διαβάστε το "Φ".
Ψάχνουμε να βρούμε το τελευταίο ντέρμπι που δεν ασχολήθηκε κανείς με τη διαιτησία και οι κύκλοι σώπασαν. Ακόμα ψάχνουμε...
Ωραίο παιχνίδι να γίνει και ας κερδίσει ο καλύτερος. Ατάκα κλισέ που δεν ταιριάζει σε κανένα ντέρμπι. Ποιο ωραίο παιχνίδι και να κερδίσει ο καλύτερος. Είναι ντέρμπι λέμε.