Προκρίθηκε ο ΠΑΟ, 1-0 τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο (Βίντεο)

Ο Παναθηναϊκός χάρη σε γκολ του Μπεργκ (49') πέρασε νικηφόρα την Τετάρτη από το Παγκρήτιο, επικρατώντας με 1-0 του Εργοτέλη και προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας με δύο νίκες (σ.σ: είχε επικρατήσει με το 2-1 στο πρώτου ματς).


Έτσι η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου θα πάει με την καλύτερη ψυχολογία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο στη Λεωφόρο, για την 10η αγωνιστική της Super League.

Οι γηπεδούχοι ήταν πιο κινητικοί στο πρώτο 25λεπτο του πρώτου μέρους και είχαν τρεις ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ με τους Ρομάνο (17΄), Μπαντιμπαγκά (18΄) και Διαμαντάκο (20΄), ωστόσο οι προσπάθειές τους δεν βρήκαν στόχο.
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
Στη συνέχεια πάντως οι «πράσινοι» πλησίασαν στο γκολ, ωστόσο το 0-0 διατηρήθηκε στο πρώτο 45λεπτο, καθώς το «γλυκό» φαλτσαριστό σουτ του Κλωναρίδη και η «λόμπα» του Κουτρουμπή πέρασαν άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Αναστασίου ευτύχησε να προηγηθεί με γκολ του Μπεργκ στο 49ο λεπτό, όταν ο Σουηδός στράικερ έπιασε την κεφαλιά και ανάγκασε τον πορτιέρο των γηπεδούχων να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του.

Μετά το 0-1 οι Ηρακλειώτες προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση με μακρινά σουτ του Πελέ στο 61΄ και το 63΄, ενώ ο Κλωναρίδης στο 69΄ και ο Μπεργκ στο 81΄ έχασαν πολύ καλές ευκαιρίες να σκοράρουν για τους «πράσινους» που το τελευταίο σφύριγμα τους βρήκε να πανηγυρίζουν την πρόκριση. 
http://www.zougla.gr/