Εσπασε η "Ομερτά"...επισπεύδουν αποφάσεις του Αρείου Πάγου για ΧΑ


Ένα βήμα πριν στοιχειοθετηθεί η κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος της Χρυσής Αυγής βρίσκεται η Δικαιοσύνη.


Στο πλαίσιο αυτό και υπό την προεδρία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Γκουτζαμάνη, πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου, έκτακτη σύσκεψη στην οποία συμμετέχουν η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Παναγιώτα Φάκου και ο εισαγγελέας Εφετών Ι. Σακελλάκος.

Οι αποκαλυπτικές καταθέσεις που έδωσαν δύο μάρτυρες-κλειδιά ξετύλιξαν το κουβάρι της δράσης αλλά και της δομής της οργάνωσης, προκειμένου να στοιχειοθετηθεί η κακουργηματική κατηγορία.

Αξιοποιώντας τα στοιχεία αλλά και λαμβάνοντας υπόψη επιπλέον ευρήματα των διωκτικών αρχών, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χ. Βουρλιώτης, θα είναι σε θέση να προχωρήσει άμεσα στη σύνταξη του σχετικού πορίσματος για να το παραδώσει στην κ. Γκουτζαμάνη.
ο ΣΔΟΕ σπάει τους κουμπαράδες της Χ.Α.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα του ΣΔΟΕ για τις πηγές χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με αυτές από τους πρώτους ελέγχους, έχουν προκύψει στοιχεία για χρηματοδότηση παράνομων δραστηριοτήτων από μεγάλους επιχειρηματίες, εφοπλιστές, αλλά και ιερωμένους.

Τα στοιχεία δείχνουν διασύνδεση μελών και τοπικών οργανώσεων της Χρυσής Αυγής με επιχειρηματίες της νύχτας και του αθλητισμού.

Το ΣΔΟΕ έχει ήδη ζητήσει το άνοιγμα λογαριασμών από τις Τράπεζες, ώστε να πιστοποιηθούν τα στοιχεία που έχει στα χέρια του.