Πως η Yahoo πήρε κεφάλι από την Google στην Αμερική !

Στη μέτρηση που έκανε η έγκυρη εταιρεία διαδικτυακών αναλύσεων comScore έβγαλε 196,5 εκατομμύρια επισκέψεις για τις ιστοσελίδες της Yahoo και 192,3 εκατομμύρια για τις ιστοσελίδες της Google.
Η ανατροπή αυτή χαρακτηρίζεται από την αύξηση κατά 20% τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούλιο του 2012 των μοναδικών επισκεπτών της Yahoo, που βρέθηκε μεσοκαλόκαιρο στην κορυφή, όταν ένα χρόνο πριν ερχόταν τρίτη και καταϊδρωμένη πίσω από Google και Microsoft.
Σ' αυτές τις αμερικανικές ανατροπές η συγκίνηση των επενδυτών που βλέπουν χρυσές ευκαιρίες συγκλίνει με τη συγκίνηση των μικροαστών που βλέπουν χρυσές ιστορίες. Αυτή η ιστορία, που δεν είναι καθόλου απίθανο στο εγγύς μέλλον να πάρει Οσκαρ σεναρίου, συνδυάζει μοναδικά και τους δύο κόσμους, μια και αφορά την κόρη ενός μηχανικού και μιας καθηγήτριας καλλιτεχνικών, που έφτασε να είναι η 32η πιο ισχυρή γυναίκα στη λίστα του περιοδικού «Forbes» και μια από τις τρεις ισχυρότερες γυναίκες στον κόσμο των νέων τεχνολογιών.
Η μετεγγραφή
Αυτό, όμως, που πραγματικά εκτοξεύει το ενδιαφέρον του φιλοθεάμονος κοινού είναι πως η 38χρονη Μαρίσα Μάγερ, που σήμερα είναι πρόεδρος και CEO της Yahoo, υπήρξε επί σειρά ετών ένα από τα πιο προβεβλημένα στελέχη της Google. Ηταν εκπρόσωπος Τύπου και αυτή που σχεδίασε το Gmail, το Google Maps και το iGoogle.
Η μετεγγραφή του «προσώπου της Google» στην ανταγωνίστρια Yahoo έλαβε χώρα στις 16 Ιουλίου 2012 και προκάλεσε μεγάλο ντόρο στις ΗΠΑ. Φαίνεται πως ο Ιούλιος είναι τυχερός μήνας για το golden girl που άφησε στα κρύα του λουτρού το συνιδρυτή της Google Λάρι Πέιτζ. Σε συνέντευξή της στο CNN τον Απρίλιο του 2012 είχε πει «δεν είμαι μια γυναίκα στην Google, είμαι ένα φυτό στην Google». Πίσω, βέβαια, από τις χρυσές ιστορίες υπάρχουν πάντα σκοτεινά σημεία.
Η Μάγερ πήρε τη θέση του 46χρονου CEO Σκοτ Τόμσον εξαιτίας του γνωστού Ντάνιελ Λεμπ. Σε γράμμα του με ημερομηνία 3/5/3013 ο τελευταίος αποκάλυψε στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας πως ο Τόμσον δεν είχε τα πτυχία που έγραφε στο βιογραφικό του. Δέκα μέρες μετά, η εταιρεία απέλυσε τον CEO της που ένα μήνα πριν είχε πρωτοστατήσει στην απόλυση του 14% των υπαλλήλων της. Ο Λεμπ επέβαλε τη Μάγερ στη θέση της νέας CEO και τον Ιούλιο της επόμενης χρονιάς αποχώρησε από τη μετοχική σύνθεση της εταιρείας, εξαργυρώνοντας τα κέρδη του ως καλός ακτιβιστής-μέτοχος.
Τον ίδιο μήνα η Yahoo ανακοίνωσε πτώση εσόδων, αλλά αύξηση κερδών. Οσο για την Μάγερ, απολαμβάνει τη χρυσή ιστορία της στις σελίδες της «Vogue», με έναν νέο ρόλο αυτή τη φορά, αυτόν της επιτυχημένης συζύγου και μητέρας. Γιατί, ως γνωστόν, στην Αμερική το παν είναι η οικογένεια. Η μετοχή της Yahoo εκτοξεύτηκε 3,7%.