Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σμπώκος : Δεν έκανα συναλλαγές με τον ΑΚΗ!


«Σεισμοί φωτιές εξοπλισμοί είναι όλη η ζωή μου. Δεν θέλω χάρη από εσάς μόνο δικαίωσή μου». Με αυτή τη μαντινάδα έκλεισε την απολογία του ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος.


«Δεν έχω καμία σχέση με offshore εταιρείες. Δεν γνωρίζω τίποτα για τις σημειώσεις του Άκη  Τσοχατζόπουλου που αναφέρουν το όνομά μου. Το πρόσωπο που αναφέρει ο πρώην υπουργός δεν είμαι εγώ. Διέκοψα τη σχέση μου με τον  Άκη Τσοχατζόπουλο το 2010. Έβλεπα εναν άνθρωπο ψυχικά και οικονομικά πιεσμένο, υπήρχε πρόβλημα επικοινωνίας μεταξύ μας».

Αυτό υποστηρίζει ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών Γ. Σμπώκος, συνεχίζοντας την απολογία του για δεύτερη ήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου όπου διεξάγεται η δίκη για τις «χρυσές» μίζες.

Ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών αρνείται κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση, κάτι που οδήγησε τον πρόεδρο του δικαστηρίου κ. Χρήστο Κατσιάνη να μιλήσει για συγκάλυψη.

«Δεν είναι κακό να παραδεχθείτε. Εκφράζουμε την  αγωνία μας. Εμεις θα βγάλουμε απόφαση και το θέμα είναι να είναι σωστή. Η συγκάλυψη σας ενδιαφέρει μόνο δηλαδή; Βοηθήστε γιατί έτσι βοηθάτε το δημόσιο συμφέρον» είπε ο πρόεδρος του δικαστηρίου απευθυνόμενος στον Γ. Σμπώκο.

Οι σημειώσεις

Το δικαστήριο επέμεινε ιδιαίτερα στο θέμα των σημειώσεων του πρώην υπουργού, στις οποίες αναφέρεται το όνομα του πρώην διευθυντή Εξοπλισμών.

Απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις της έδρας, ο κατηγορούμενος ανέφερε πως μια από τις εξηγήσεις που μπορεί να δώσει είναι ότι πιθανόν κάποιοι να υπέδειξαν στον πρώην υπουργό τον ίδιο ως ενα πρόσωπο που μπορεί να του δανείσει χρήματα και για αυτό ισως εκείνος να αναφέρει το όνομά του στις σημειώσεις του.

«Εγω θίχτηκα πολύ και από τότε οι σχέσεις μου με τον  Άκη Τσοχατζόπουλο διερράγησαν» είπε ο κατηγορούμενος.

Πάντως η ανάγνωση των προσωπικών του σημειώσεων στη δίκη, προκάλεσε για μια ακόμη φορά  την αντίδραση του  πρώην υπουργού.

«Εχετε φαντασία κύριε πρόεδρε, δεν έχετε κανένα δικαίωμα, είναι προσωπικά μου δεδομένα δεν σας αφορούν. Τα παίρνετε της μετρητοίς?" είπε σε παρέμβασή του ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

«Αν τα παίρναμε της μετρητοίς δεν θα κάναμε καμιά ερώτηση» ήταν η απάντηση του προέδρου.

«Δεν έχω καμία σχέση με τις σημειώσεις. Είναι κάτι που μου έχει καταστρέψει τη ζωή. Δεν έχω σχέση με το περιεχόμενό τους» επέμεινε ο Γ. Σμπώκος.

Πρόεδρος: Δεν σας ξένισαν; Δεν ρωτήσατε τον συγκατηγορούμενο σας;

Γ. Σμπώκος: Με είχε προβληματίσει πολύ. Το τελευταίο διάστημα υπήρχε πρόβλημα επικοινωνίας μεταξύ μας. Έβλεπα έναν άνθρωπο πιεσμένο, δεν μπορούσα να επικοινωνήσω μαζί του και έκοψα. Δεν ξέρω πως γράφτηκαν τα σημειώματα και γιατί.

Πρόεδρος: Μιλάει για επιστροφή «βιβλίων» αναφέροντας το όνομά σας.

Γ. Σμπωκος: Ψάχνω να δω και εγώ την σκοπιμότητα. Τι εξυπηρετούν.

Πρόεδρος: Γιατί γράφουν για εσάς;

Γ. Σμπωκος: Είμαι εύκολος στόχος, παραπλανητικός.

Π. Παναγιωτοπούλος (αναπληρωτής εισαγγελέας): Ο ελληνικός λαός πληροφορείται τι γίνεται στη δίκη. Τι είναι αυτά τα 40 και 80 εκατ. ευρώ (σ.σ. αναφέρονται στο κατηγορητήριο ως μαύρο χρήμα προερχόμενο από μίζες για εξοπλιστικά) που τα ακούει συνεχώς ο δεινά χειμαζόμενος ελληνικός λαός;

Γ. Σμπώκος: Μου ζητάτε να απαντήσω σε ενα θέμα που αγνοώ και που μου έχει καταστρέψει τη ζωή.

Αποστάσεις από Άκη

Ο Γιάννης Σμπώκος στην απολογία του κράτησε αποστάσεις από τον Άκη Τσοχατζόπουλο, λέγοντας πως από το 2010 διέκοψε κάθε σχέση μαζί του.

Ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Με τον Άκη Τσοχατζόπουλο  είχα στενή συνεργασία. Δεν ήμουν όμως εγώ αυτός που έπαιρνε μαζί του όπου πήγαινε. Φίλοι δεν γίναμε ποτέ. Δεν πήγα στο γάμο του, δεν είμαστε κουμπάροι. Η ζωή του είναι τελείως διαφορετική από τη δική μου. Με τον Άκη Τσοχατζόπουλο συνυπήρξαμε στον ίδιο πολιτικό χώρο. Είναι ένα προικισμένο άτομο που το επέλεξε ο Α. Παπανδρέου ανάμεσα σε εκλεκτούς. Δεν είχα ποτέ καμιά συναλλαγή μαζί του».

«Ψάξτε παντού, δε θα βρείτε τίποτα»

«Ψάξτε οπουδήποτε στον κόσμο για να δείτε αν υπάρχει κάποια εταιρεία ή κάποιος λογαριασμός στο όνομά μου ή στο όνομα μελών της οικογένειάς μου. Δε θα βρείτε τίποτα» είπε ο Γιάννης Σμπώκος και προσέθεσε:

«Δεν έχω σχέση με εξωχώριες εταιρείες. Ειδικά για τη Νobilis που μου χρεώνουν, φαίνεται πως είναι η μόνη "ορφανή" από τις εμπλεκόμενες εταιρείες. Κάπου έπρεπε να την αποδώσουν».

Πρόεδρος: Μήπως ο πρώην υπουργός ζήτησε τη συνδρομή σας;  Να εμφανιστείτε σε κάποια εταιρεία ως αχυράνθρωπος;

Γ. Σμπώκος: Όταν κάποιος θέλει να δημιουργήσει κάτι για να αποκρύψει δεν θα επιλέξει έναν επώνυμο. Εγώ ήμουν βουλευτής.
 http://www.protothema.gr/politics/article/306177/g-sbokos-den-eimai-ego-to-prosopo-pou-anaferei-o-akis-stis-simeioseis-tou/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να ποιο είναι το κολέγιο Αθηνών ! Είναι κάτι σαν το Nammos και το IslandΠρώην διευθυντής αποκαλύπτει. Λειτουργούν με την λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε»!

Με ανάρτησή του ο κωστής Κοντογιάννης, πρώην Διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, καταγγέλλει πελατειακό καθεστώς διαχρονικα στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα από την οικογένεια Σαμαρά και κάνει λόγο για ρουσφέτια και παρεμβάσεις. Επίσης αναφέρεται στην απόλυση της Φώφης Μπουλούτα την οποία χαρακτηρίζει στημένη και καταλήγει απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «τόσο εσυ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι καποιος για να λειτουργεί όπως εσυ και ο σμπιρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Η ανάρτηση του Κωστή Κοντογιάννη Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανενας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιοκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε», με …

Η "παναγία η αρουραία" ... του Βερύκιου και οι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευαστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έγραψε η ανάρτηση του Βερύκιου για τον Καρτερό και την "παναγία την αρουραία" και κάποιοι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευής ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις γνωστές απατεωνιές τύπου Παστίτσιου και άλλων μυθευμάτων που πουλούσαν τσόντα να γίνουν διάσημοι κεντράροντας στους  ανώμαλους χρήστες που έστελναν διεθνείς διωκτικές και δεν είχαν κάμια με νόμιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δήθεν να τον κατηγορούν για προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ! Ρε που τα πουλάτε αυτά ....παλιά τα κόλπα και τελειωμένα μαζί με αυτούς τους απατεωνίσκους !
Δειτε την ανάρτηση Βερύκιου

Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία ...Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου...
Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία... — Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) 19 Αυγούστου 2018

Αποκλειστικό : Χασισοφυτεία σε κήπο του Μαξίμου. Έφοδος Χρυσοχοίδη. Προσαγωγές ξένων ανταποκριτών μετά τις αποκαλύψεις του Μπάμπη !

Σύμφωνα με πληροφορίες που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί, μετά την τσιγαρίλα  που μύρισε ο Μητσοτάκης μόλις παρέλαβε το Μέγαρο Μαξίμου από τον Τσίπρα και δημοσίευσε αποκλειστικά η Καθημερινή....συνεργάτες του νέου πρωθυπουργού κάνοντας μια βόλτα σήμερα στους χώρους που περιβάλουν το κτήριο είδαν κάποια περίεργα φυτά.
Αμέσως ειδοποιήθηκε ο νέος υπουργός -λαγωνικό  δημόσιας τάξης Χρυσοχοίδης και έκανε έφοδο...
Στο μεταξύ, και με αφορμή τις πρωινές αποκαλύψεις του Βουλευτή  και πρώην Δημοσιογράφου Μπάμπη Παπαδημητρίου στην εκπομπή του Αρη Πορτοσάλτε ...για ξένους ανταποκριτές που μαστούρωναν στο Μέγαρο Μαξίμου και έγραφαν υπερ της προηγούμενης  κυβέρνησης διέταξε να προσαχθούν άμεσα στην ΓΑΔΑ όλοι οι ξένοι ανταποκριτές στην Ελλάδα και να ανακριθούν για να αποκαλύψουν αν το χασίσι το έκοβαν απο γλάστρες στους κήπους του Μαξίμου ή το έφερναν μαζί τους !
Για ότι νεώτερο θα σας ενημερώσουμε !
Δείτε τις αποκαλύψεις του Μπάμπη ...που κακώς κατά την γνώμη μας δεν αξιοποιήθηκε στο συγκεκριμένο υ…