Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανομία και «μπάχαλο» εξακολουθεί να επικρατεί στον ιντερνετικό τζόγο της Ελλάδας


Την «black list» συνέταξε και δημοσίευσε στις 31 Ιουλίου του 2013 η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων με στόχο να βάλει ένα «φρένο» στον παράνομο on line στοίχημα.


Οι εταιρείες, ωστόσο, αγνοώντας και την Επιτροπή, αλλά και το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο (Ν.4002/2011) συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους Έλληνες παίχτες με αποτέλεσμα τεράστια χρηματικά ποσά να ξεφεύγουν από την «τσιμπίδα» των φοροεισπρακτικών μηχανισμών.

Ο μακρύς κατάλογος που δημοσίευσε η Επιτροπή περιλαμβάνει 401 εταιρείες.

Ο συγκεκριμένος κατάλογος της Επιτροπής έχει ήδη διαβιβαστεί στις εν Ελλάδι εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, ώστε να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες και να απαγορεύσουν την πρόσβαση στους ιστοτόπους, που περιλαμβάνονται στον κατάλογο.

Επιπλέον, έχει διαβιβαστεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, με σκοπό η κεντρική τράπεζα - που ελέγχει τα τραπεζικά ιδρύματα - να ζητήσει από αυτά τη διακοπή των πληρωμών και της απόδοσης των κερδών από τη συμμετοχή σε τυχερά παίγνια στους 401 ιστότοπους της μαύρης λίστας.

Η τακτική των εταιρειών που δεν έχουν άδεια

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το καθεστώς που επικρατεί είναι το εξής: ορισμένες από τις εταιρείες , μετά την ανακοίνωση της λίστας, έχουν σταματήσει να εγγράφουν νέους παίχτες στην Ελλάδα, αλλά συνεχίζουν να παρέχουν κανονικά τις υπηρεσίες τους σε όσους ήταν ήδη εγγεγραμμένοι.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι έχουν λογαριασμό εξακολουθούν να ποντάρουν κανονικά.

Όπως για παράδειγμα συμβαίνει και στον ιστότοπο bwin.

Μπορεί να μη δέχεται εγγραφές από την Ελλάδα στην παρούσα φάση, αλλά οι παίκτες που έχουν λογαριασμό μπορούν να στοιχηματίζουν χωρίς πρόβλημα.

Τι απαντά η Επιτροπή

Η απάντηση της Επιτροπής απέναντι σε αυτήν την πρακτική των στοιχηματικών εταιρειών είναι ξεκάθαρη: «Κακώς γίνεται».

Η Επιτροπή διαμηνύει ότι έχει στείλει τη λίστα στους παρόχους για να κόψουν την πρόσβαση στους ιστοτόπους, που περιλαμβάνονται στη μαύρη λίστα.

«Οι πάροχοι έχουν πλέον τις υποχρεώσεις τους. Τους κοινοποιήσαμε την black list και τους υπενθυμίσαμε τις υποχρεώσεις τους», τονίζει στο newsbeast.gr o Αναστάσιος Φουσκαρής, αρμόδιος για το Έλεγχο και τη Συμμόρφωση της Αγοράς, της Επιτροπής.

Τούτου δοθέντος, οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου είναι υποχρεωμένες πλέον να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες και να απαγορεύσουν την πρόσβαση στους ιστοτόπους, που περιλαμβάνονται στον κατάλογο.

Οι πάροχοι είναι 211. Αυτό σημαίνει, όπως εξηγεί ο κ. Φουσκαρής, ότι για να αποκλειστεί οποιαδήποτε πρόσβαση στις συγκεκριμένες εταιρείες που λειτουργούν χωρίς άδεια, θα πρέπει να βάλουν «μπλόκο» και οι 211 πάροχοι.

«Αυτοί (οι πάροχοι) λοιπόν ενημερώθηκαν. Αν δεν συμμορφωθούν προβλέπεται ποινολόγιο, ποινές διοικητικές και ποινικές για τους παρόχους» συμπληρώνει ο κ. Φουσκαρής.

Το διάστημα για να συμμορφωθούν οι πάροχοι έχει παρέλθει, καθώς η λίστα δημοσιοποιήθηκε στις 31 Ιουλίου και το περιθώριο ήταν 15 εργάσιμες ημέρες.

«Ο κάθε πολίτης ο οποίος προσπαθεί να μπει σε ένα site το οποίο είναι στην black list κάνει παράτυπη ενέργεια. Και για τον ίδιο τον παίχτη προβλέπονται ποινές και για τον πάροχο που του επιτρέπει την πρόσβαση προβλέπονται ποινές. Το ίδιο ισχύει και για το πιστωτικό ίδρυμα», καταλήγει ο κ. Φουσκαρής
 http://www.newsbeast.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να ποιο είναι το κολέγιο Αθηνών ! Είναι κάτι σαν το Nammos και το IslandΠρώην διευθυντής αποκαλύπτει. Λειτουργούν με την λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε»!

Με ανάρτησή του ο κωστής Κοντογιάννης, πρώην Διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, καταγγέλλει πελατειακό καθεστώς διαχρονικα στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα από την οικογένεια Σαμαρά και κάνει λόγο για ρουσφέτια και παρεμβάσεις. Επίσης αναφέρεται στην απόλυση της Φώφης Μπουλούτα την οποία χαρακτηρίζει στημένη και καταλήγει απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «τόσο εσυ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι καποιος για να λειτουργεί όπως εσυ και ο σμπιρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Η ανάρτηση του Κωστή Κοντογιάννη Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανενας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιοκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε», με …

Η "παναγία η αρουραία" ... του Βερύκιου και οι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευαστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έγραψε η ανάρτηση του Βερύκιου για τον Καρτερό και την "παναγία την αρουραία" και κάποιοι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευής ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις γνωστές απατεωνιές τύπου Παστίτσιου και άλλων μυθευμάτων που πουλούσαν τσόντα να γίνουν διάσημοι κεντράροντας στους  ανώμαλους χρήστες που έστελναν διεθνείς διωκτικές και δεν είχαν κάμια με νόμιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δήθεν να τον κατηγορούν για προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ! Ρε που τα πουλάτε αυτά ....παλιά τα κόλπα και τελειωμένα μαζί με αυτούς τους απατεωνίσκους !
Δειτε την ανάρτηση Βερύκιου

Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία ...Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου...
Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία... — Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) 19 Αυγούστου 2018

Αποκλειστικό : Χασισοφυτεία σε κήπο του Μαξίμου. Έφοδος Χρυσοχοίδη. Προσαγωγές ξένων ανταποκριτών μετά τις αποκαλύψεις του Μπάμπη !

Σύμφωνα με πληροφορίες που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί, μετά την τσιγαρίλα  που μύρισε ο Μητσοτάκης μόλις παρέλαβε το Μέγαρο Μαξίμου από τον Τσίπρα και δημοσίευσε αποκλειστικά η Καθημερινή....συνεργάτες του νέου πρωθυπουργού κάνοντας μια βόλτα σήμερα στους χώρους που περιβάλουν το κτήριο είδαν κάποια περίεργα φυτά.
Αμέσως ειδοποιήθηκε ο νέος υπουργός -λαγωνικό  δημόσιας τάξης Χρυσοχοίδης και έκανε έφοδο...
Στο μεταξύ, και με αφορμή τις πρωινές αποκαλύψεις του Βουλευτή  και πρώην Δημοσιογράφου Μπάμπη Παπαδημητρίου στην εκπομπή του Αρη Πορτοσάλτε ...για ξένους ανταποκριτές που μαστούρωναν στο Μέγαρο Μαξίμου και έγραφαν υπερ της προηγούμενης  κυβέρνησης διέταξε να προσαχθούν άμεσα στην ΓΑΔΑ όλοι οι ξένοι ανταποκριτές στην Ελλάδα και να ανακριθούν για να αποκαλύψουν αν το χασίσι το έκοβαν απο γλάστρες στους κήπους του Μαξίμου ή το έφερναν μαζί τους !
Για ότι νεώτερο θα σας ενημερώσουμε !
Δείτε τις αποκαλύψεις του Μπάμπη ...που κακώς κατά την γνώμη μας δεν αξιοποιήθηκε στο συγκεκριμένο υ…