Θα δικάζουν και τον Αύγουστο ...τον Ακη καθώς το δικαστήριο δεν κάνει διακοπές !

Απόφαση βόμβα, με βάση την οποία δεν θα διακόψει (σσ. για το καλοκαίρι) προτού ολοκληρωθούν οι απολογίες και των 19 κατηγορουμένων στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, έλαβε σήμερα, Πέμπτη, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. 


Η απόφαση, την οποία ανακοίνωσε ο πρόεδρος κ. Χρ. Κατσιάνης, «παγώνοντας» όλους τους παριστάμενους στην αίθουσα, ήρθε ως αποτέλεσμα του σημερινού, νέου, αιτήματος της υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου να μετατεθεί η απολογία του πρώην υπουργού από τις 29 Ιουλίου για τις 26 Αυγούστου.

Μετά από αυτό, το δικαστήρο αναίρεσε την προηγούμενη απόφασή του για διακοπή των συνεδριάσεων από την Παρασκευή 2 Αυγούστου, δυναμιτίζοντας τον προγραμματισμό όλων των παραγόντων της δίκης, γεγονός το οποίο προκάλεσε θύελλα  αντιδράσεων στην αίθουσα, κυρίως από την πλευρά των συνηγόρων των κατηγορουμένων.

Σε ένα ιδιότυπο μπρα ντε φερ, το δικαστήριο πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση, καθώς «ερεθίστηκε» ύστερα από την κατάθεση αιτήματος από την υπεράσπιση του πρώην υπουργού περί παραβίασης της ισότητας των δικονομικών όπλων (σύμφωνα με σχετική νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) - θεωρείται ότι δίδεται πλεονέκτημα χρόνου 25 ημερων ως προς τις απολογίες στους 18 κατηγορούμενους, ύστερα από αυτή του Άκη Τσοχατζόπουλου. 
http://www.tovima.gr