Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές της Ρόδου


Εξι πυροσβεστικά αεροπλάνα, τέσσερα ελικόπτερα, πάνω απο 250 άνδρες και περισσότερα απο 30 οχήματα, έχουν ξεκινήσει απο τις 5 τα ξημερώματα τιτάνια προσπάθεια για να μπορέσουν να ελέγξουν τα μέτωπα του πύρινου εφιάλτη στη Νότια Ρόδο.


Με σύμμαχο τις καιρικές συνθήκες, όπως περιέγραψε πριν απο λίγα λεπτά μιλώντας στη Ροδιακή ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Γιάννης Μαχαιρίδης, δίνεται μια συντονισμένη μάχη, έτσι ώστε να χτυπηθούν γρήρορα τα μέτωπα της φωτιάς.

Μιας φωτιάς που από τις πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών του δασαρχείου, της πυροσβεστικής και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αποτέφρωσε περισσότερα απο 30.000 στρέμματα πανέμορφου δάσους στο νησί της Ρόδου. Μιας πυρκαγιίας, που έβαλε και βάζει σε μεγάλη περιπέτεια χιλιάδες ανθρώπους και επισκέπτες στη Νότια Ρόδο. Μιας εγκληματικής ενέργειας, η οποία όπως όλα δείχνουν έχει συγκεκριμένο αυτουργό, τον οποίο οι διωκτικές φαίνεται να γνωρίζουν από παλιά, για παρόμοιες ενέργειες που έχει διαπράξει.

Όλα ξεκίνησαν χθες στις 4 παρά 20 το απόγευμα, απο την Ίστριο, όπου κοντά σε αγροικία ξέσπασε μια περίεργη φωτιά. Το μέτωπο, βοηθούμενο από τους ισχυρούς ανέμους, πήρε γρήγορα διαστάσεις και ξέφυγε από τον έλεγχο των κατοίκων που αμέσως έσπευσαν στο σημείο, καθώς επίσης και από τα οχήματα της Πυροσβεστικής που έφθασαν στο σημείο.

Παρά τις συντονισμένες προσπάθειες απο εδάφους και αέρος η φωτιά θέριεψε και κατάφερε να διασπαστεί σε τρία μεγάλα μέτωπα περιμετρικά, μετατρέποντας σε στάχτη τα πάντα.

http://www.rodiaki.gr/