Σε κατάσταση χαμαιτυπείου η Βουλή ! Ποιος το λέει και τι μέτρα προτείνει

Το ερώτημα «ποιοι κάνουν τα "παγόνια" στη Βουλή;» δεν είναι ρητορικό, το θέτει ευθέως ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκης  για την κατάσταση χαμαιτυπείου, όπως έχει χαρακτηριστεί, που επικρατεί εντός Κοινοβουλίου.
Και τούτο γιατί ουδείς εμφανίζεται να αναλαμβάνει την ευθύνη.
***
Ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίζεται προβληματισμένος για τον ευτελισμό της Βουλής και θεωρεί, όπως μαθαίνω, ότι η αποβολή βουλευτών δεν είναι λύση ή έστω δεν είναι μόνιμη λύση, παρά τις τόσες επιστολές που έχει λάβει από βουλευτές για πιστή εφαρμογή του Κανονισμού της Βουλής. Θέλει, μαθαίνω, μια πιο αποτελεσματική λύση, πέραν της αποβολής.
***
Το ποτήρι φαίνεται να ξεχείλισε με τη νέα επίθεση που εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η σύζυγος του «αρχηγού» του εθνικιστικού  μορφώματος της Χρυσής Αυγής κυρία Ελένη Ζαρούλια εναντίον της κόρης του αντιπροέδρου του Κοινοβουλίου κ. Ι. Δραγασάκη. Ετσι ο Πρόεδρος προγραμματίζει, όπως μαθαίνω, να απευθυνθεί γραπτώς στους προέδρους όλων των κομμάτων και να τους ρωτήσει ευθέως αν συμφωνούν με τη συμπεριφορά ορισμένων βουλευτών τους. Αν δεν συμφωνούν, τότε θα τους (ξανα)ρωτήσει και πάλι γιατί δεν λαμβάνουν τα ενδεικνυόμενα μέτρα. Γιατί ο κ. Μεϊμαράκης  έλεγε στους συνεργάτες του ότι οι πρόεδροι των κομμάτων είναι αυτοί που τους έβαλαν στα ψηφοδέλτια και δεν μπορούν ορισμένοι να κάνουν σήμερα το «παγόνι», ότι δεν έχουν αυτοί την ευθύνη και πως την ευθύνη την έχει μόνο ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου.