10 καλύτερες ελληνικές παραλίες που πρέπει να επισκεφτείτε!

Σε πόσες άραγε από τις παραλίες που ακολουθούν έχετε απλώσει την πετσέτα σας;
Βότσαλα, ψιλή άμμος, βράχια και κοχύλια, τιρκουάζ νερά και παραδεισένια τοπία… είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά των ελληνικών παραλιών!
Μπορεί η έννοια «ωραίαπαραλία» να είναι υποκειμενική και όχι άδικα, ωστόσο το bemary.com  σας παρουσιάζει 10 ελληνικές παραλίες που πρέπει άμεσα να επισκεφτείτε και φυσικά δεν έχουν λόγω να ζηλέψουν τίποτα από τις Μαλδίβες και τα Μπόρα-Μπόρα.
1.Ναυάγιο, Ζάκυνθος
Μπορεί να αποτελεί προνόμιο των σκαφάτων καθώς  είναι απρόσιτη από ξηράς, όμως είναι χωρίς αμφιβολία σήμα-κατατεθέν του νησιού και ίσως ολόκληρης της Μεσογείου. Απόκοσμη, εντυπωσιακή, πασίγνωστη παγκοσμίως για τα νερά και το απαράμιλλο φυσικό τοπίο, μοναδικό στον κόσμο: πανύψηλοι λευκοί βράχοι ανάμεσα στους οποίους υπάρχει μια παραλία με κάτασπρη άμμο και βαθιά, καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά.
2.Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα
Αν κάποιος θέλει να δώσει τον ορισμό στο χρώμα τιρκουάζ δεν έχει παρά να επισκεφτεί τη Λευκάδα. Τα ολόλευκα βράχια προκαλούν δέος και συνθέτουν ένα άκρως μαγευτικό σκηνικό σε συνδυασμό με τα βαθιά νερά της παραλίας.
 3.Γέρακας, Ζάκυνθος
Μια παραλία που έχει γοητεύσει ακόμα και την 
caretta-caretta που κάθε καλοκαίρι την επισκέπτεται για να εναποθέσει τα αβγά της. Ο συνδυασμός της πρασινάδας με τη χρυσαφί άμμο δεν αφήνει κανένα ασυγκίνητο… Μια παραλία, ίσως η μοναδική στην Ελλάδα, που έχει αυστηρό ωράριο και «κλείνει» μετά τις 7 το απόγευμα.  
 4.Σίμος, Ελαφόνησος
Σμαραγδένια ρηχά νερά, απαλή, χρυσαφένια άμμος χωρίς ούτε ένα τόσο δα βοτσαλάκι, και αμμόλοφοι στο πίσω μέρος της. Μια φυσική-πρωτόγοη ομορφιά χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση που κάνει τον επισκέπτη να μοιάζει ναυαγισμένος στην αμμουδιά της.
5.Καϊάφας, Πελοπόννησος
50 χιλιόμετρα ψιλής άμμου, πευκοδάσους, όσο απέμεινε μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές, αλλά και απέραντου γαλάζιου σίγουρα δεν περνούν απαρατήρητα. Όλα αυτά στο νομό Ηλέιας και λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Πύργου. Το όνομα 
«παραλία Καϊάφα» 
προέρχεται από το τρένο που παλαιότερα μετέφερε του επισκέπτες στην περιοχή.
6.Μηλιά, Αλόνησος
Καταπράσινα νερά, πεύκα που φτάνουν ως το κύμα, μεγάλα λευκά βότσαλα που κάνουν ωραία αντίθεση με το χρώμα των νερών. Και για έξτρα μπόνους, η επίμονη σκέψη ότι εκεί που κολυμπάς αμέριμνος, θα βρεθεί ξαφνικά μπροστά σου μια μικρή Monachus Monachus που θα έχει ξεστρατίσει από το θαλάσσιο πάρκο, στα ανοιχτά της Αλοννήσου. Δεν συμβαίνει ποτέ, αλλά όλοι το σκέφτονται.
7. Μπάλος, Κρήτη
Ρηχά πρασινογάλαζα νερά, απαλή άμμος και αποκλειστική πρόσβαση με καραβάκι από τον Κίσσαμο για έξτρα αίσθηση… Ροβινσώνα , η οποία μειώνεται ελαφρώς από τα πλήθη που συρρέουν και εδώ. Μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί ως η πιο εξωτική ελληνική παραλία.
8. Εγκρεμνοί, Λευκάδα 
Όταν η Belinda Carlisle πρωτό-ερμήνευσε το «Heaven is a place on earth» είχε σίγουρα στο μυαλό της την εν λόγω παραλία. Δύο χιλιόμετρα υπέροχου, ψιλού βότσαλου που καταλήγει απαλά σε νερά τόσο τιρκουάζ που μοιάζουν ψεύτικα, και έξτρα μπόνους ένα φαντασμαγορικό ηλιοβασίλεμα. Σίγουρα οι μπαταρίες του επισκέπτη έχουν φορτίσει αρκετά και τα τριακόσια-κάτι απότομα σκαλοπάτια που πρέπει να σκαρφαλώσει για την επιστροφή θα του φανούν παιχνιδάκι.
9.Βοϊδοκοιλιά, Πελοπόννησος 
Μίνι αμμόλοφοι από άμμο που μοιάζουν με πούδρα, κρυστάλλινα νερά και ένα φυσικό ημικύκλιο που μοιάζει με λιμάνι, συνθέτουν την εξωτικότερη παραλία της Πελοποννήσου. Τόσο φαντασμαγορική, που μπορείς ακόμα και να αγνοήσεις την αυγουστιάτικη κοσμοσυρροή.
10.Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα
 Μπορεί η Ρένα Βλαχοπούλου να είδε τα πιο νόστιμα κορίτσια στην παραλία της Παλαιοκαστρίτσας δε θα μπορούσε να αγνοήσει όμως την απαράμιλλη ομορφιά του καταπράσινου τοπίου που σύμφωνα με τους μελετητές αποτελούσε πρωτεύουσα των Φαιάκων.