Κυνηγούν πολίτες σε πολυκατοικίες

Κωνσταντινούπολη Ιούνιος 2013. Ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους. Οι μάχες με τις ειδικές δυνάμεις καταστολής διαρκούν μερόνυχτα. Η αστυνομία κυνηγά τους διαδηλωτές ακόμη και στα σπίτια τους.


Πέντε είναι επίσημα οι νεκροί. Ένδεκα άνθρωποι έχασαν το ένα τους μάτι στις συγκρούσεις. Επτά χιλιάδες τριακόσιοι (7.300) είναι οι τραυματίες. Χιλιάδες συνελήφθησαν. Οι αρχές ιχνηλατούν την ταυτότητα των εξεγερμένων μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο νεαρός Μουράτ Ντιλμπέρογλου δέχεται επιδρομή αστυνομικών στο διαμέρισμα του. Μία κάμερα καταγράφει την σκηνή και την βάναυση συμπεριφορά των ένστολων. Καταθέτει την μαγνητοσκοπημένη κασέτα στον Εισαγγελέα. Αντίγραφο στέλνεται στην εφημερίδα «Χουριέτ» η οποία και δημοσιεύει το υλικό.

Στο video εμφανίζονται αστυνομικού με αντιασφυξιογόνες μάσκες, αλεξίσφαιρα γιλέκα και ρόπαλα να ξυλοφορτώνουν και να συλλαμβάνουν όχι μόνον τους νεαρούς που εντόπισαν στα διαμέρισμα αλλά και ένα ζευγάρι μεσήλικων.
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Τους ξυλοκοπούν κατεβαίνοντας τις σκάλες αφού όλοι μαζί δεν χωρούν στο ασανσέρ. Στο τέλος ένας εκ των αστυνομικών μαζεύει και τα πεσμένα στο δάπεδο κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων.
http://www.zougla.gr/