To μυστικό του Ριζάι για αυτοχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση ομηρίας στις φυλακές Μαλανδρίνου με πρωταγωνιστή τον Αλκέτ Ριζάι και δύο ακόμη συνεργούς, οι οποίοι τελικά παραδόθηκαν στους άνδρες των ΕΚΑΜ έπειτα από 24 ώρες.


Παρότι το περιστατικό έληξε αισίως και αποδείχτηκε τελικά ότι ήταν… μπλόφα, με ένα τρανζίστορ να χρησιμοποιείται ως αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, νέα διάσταση στην υπόθεση δίνει η ύπαρξη ενός σκαριφήματος που εντοπίστηκε στο κελί του βαρυποινίτη, ο οποίος ως φαίνεται σχεδίαζε εδώ και μήνες να τα παίξει όλα για όλα και να αποδράσει...

Όταν οι πόρτες της πύλης των φυλακών έκλεισαν και τα φώτα στους θαλάμους των κρατουμένων έσβησαν, οι έρευνες μόλις… ξεκινούσαν.

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι μετέφεραν σε διαφορετικό κελί τον σκληρό ποινικό, σε απομόνωση τους δύο συνεργούς του και επιδόθηκαν σε κυνήγι στοιχείων προκειμένου να διαπιστώσουν αν ο Αλκέτ Ριζάι είχε προσχεδιάσει την απόπειρα απόδρασής του.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της zougla.gr, εντός του κελιού του Αλβανού κακοποιού βρέθηκε ένα σχεδιάγραμμα για το πώς μπορεί κάποιος να κατασκευάσει έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

«Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε σκαρίφημα, ένα φωτάκι led, καθώς και δύο μικρά καλωδιάκια. Όπως φαίνεται ο Ριζάι ήθελε να κατασκευάσει ένα πιστό αντίγραφο μηχανισμού κι έτσι να πείσει τους διαπραγματευτές του ώστε να ικανοποιήσουν αμέσως τα αιτήματά του. Ευτυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε, αν και το δίλημμα ήταν μεγάλο», αναφέρουν πηγές μιλώντας στη zougla.gr.
http://www.zougla.gr/