Εγκλωβίστηκαν άνθρωποι και πλημμύρισαν δρόμοι από την κακοκαιρία

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκαλέσει σε πολλές περιοχές της Αττικής οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που πέφτουν από τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ στην περιοχή Μαυρίκα Καρδίτσας χρειάστηκε να εκκενωθεί οικισμός Ρομά (600 άτομα) και σε Φθιώτιδα και Θεσσαλία, λόγω υπερχείλισης ποταμών γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Συγκεκριμένα, η Πυροσβεστική υπηρεσια έχει δεχθεί 70 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια κυρίως στα βόρεια - βορειοανατολικά προάστια και συγκεκριμένα στη Νέα Μάκρη, τη Σταμάτα, τον Αγ. Στέφανο, την Κηφισιά, τη Λυκόβρυση, το Καστρί, το Διόνυσο, το Μαρούσι, το Χαλάνδρι, το Ψυχικό και το Χολαργό.
Μάλιστα, το πρωί, σε πλημμυρισμένο δρόμο στον Κάλαμο η Πυροσβεστική απεγκλώβισε δυο άτομα που βρίσκονταν μέσα σε όχημα το οποίο δεν μπορούσε να μετακινηθεί.

Επίσης, εκτροπή κυκλοφορίας ισχύει στη Λεωφόρο Σταμάτας, από το 15ο χλμ. έως το 49ο χλμ., καθώς και στη Λεωφόρο Μαρκοπούλου, στην περιοχή του Ωροπού, στο ύψος των Αγ. Αποστόλων, αλλά και στη Λεωφόρο Μαραθώνος.
http://gr.news.yahoo.com/